Vogošća uvodi sistem javnih bicikala

23.04.2020. 08:32 / Izvor: Akta.ba
Vogošća uvodi sistem javnih bicikala

Radi se o sistemu next bike koji je do sada uspješno implementiran u Sarajevu, Zenici i Banja Luci. Vogošća tako postaje četvrti grad u Bosni i Hercegovini koji će imati ovakav sistem.

Potpisan je ugovor između Općine Vogošća i firme “Supermarket” d.o.o. iz Sarajeva kojom je zvanično otpočeo projekat uvođenja sistema javnih bicikala u Vogošći. Radi se o sistemu next bike koji je do sada uspješno implementiran u Sarajevu, Zenici i Banja Luci. Vogošća tako postaje četvrti grad u Bosni i Hercegovini koji će imati ovakav sistem.

Koristeći ponuđenu aplikaciju građani Vogošće će moći upotrebljavati javne bicikle na način da ih, uz minimalnu naknadu, preuzmu na jednom punktu i ostave na drugom. Javni bicikli su se pokazali kao idealno prevozno sredstvo.

U Vogošći će biti postavljeno 30 bicikala na 7 lokacija koje bi trebale pokriti najveći dio općine Vogošća. Rok za uspostavu ovog sistema je 120 dana, ali Ahmed Ćerimović, direktor firme “Supermarket” izrazio je uvjerenje da će ovaj sistem u Vogošći biti implementiran i ranije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije