Investicije / PROJEKTI

Završeni radovi na demontaži konstrukcije kosog lifta na Ciglanama

06.09.2018. 14:10 / Izvor: Akta.ba

Kako je predviđeno, radnici firme "Europrost" iz Gračanice su tokom ove sedmice okončali radove demontaže konstrukcije jedne trase kosog lifta na Ciglanama.

"Uspjeli smo prije dva dana završiti sa radovima na demontaži lifta. Očekujemo da tokom današnjeg dana budu završena geološka ispitivanja koja su potrebna za izradu elaborata. S obzirom na dinamiku dosadašnjih radova očekujemo da do kraja ove godine završimo sa radovima na izgradnji novog, funkcionalnog i modernog panoramskog lifta na Ciglanama", objasnio je Fikret Begović vlasnik firme "Europrost“" iz Gradačca.

Također prije montaže nove konstrukcije i kabine lifta biće potrebno uraditi glavni projekat na osnovu čega će biti izdata odobrenja za gradnju. Projekat izgradnje novog lifta na Ciglanama zajednički finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo. Od ukupnog iznosa troškova izgradnje Općina je obezbijedila 525 hiljada KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300 hiljada KM. Za građevinski dio radova je zadužena firma "Džekos" iz Sarajeva. 

Za sve stanovnike ovog dijela naselja Ciglane Općina Centar je obezbijedila redovnu kombi liniju koja besplatno prevozi naše sugrađane umjesto kosog lifta u terminu od 8,30 do 17 sati svakim radnim danom i subotom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije