Investicije / PROJEKTI

Završetak mosta u Kladarima do kraja godine

06.07.2014. 10:47 / Izvor: Glas Srpske

Gradnja mosta preko rijeke Bosne u dobojskom naselju Kladari napreduje i do sada je izgrađeno pola mosta, izjavio je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović, koji je u petak posjetio gradilište.

Most "Bosna" dužine 412 metara je jedan od najvećih i najskupljih od ukupno 64 objekta koliko ih je predviđeno na dionici autoputa Doboj - Prnjavor.

"Jedna strana gotovo je završena, a do kraja godine je planiran završetak lijeve strane. Završetkom ovog mosta imaćemo dionicu koja će u potpunosti staviti u funkciju autoput Prnjavor - Banjaluka",- rekao je Čubrilović i dodao da u ponedjeljak počinju pregovori o nastavku gradnje na dijelu koridora 5C.

Direktor preduzeća "Autoputevi RS" Dušan Topić rekao je da je ove godine planiran završetak gradnje nasipa i drenaže te da očekuju početak asfaltiranja koje će trajati godinu i po. Prema njegovim riječima, dužina dionice autoputa od Doboja do Prnjavora je 36 kilometara sa šest traka u koje su ugrađena tri sloja asfalta.

Glavni inženjer u kompaniji "Integral inženjering" Boro Zdjelar ukazao je da vremenski uslovi ne idu na ruku izvođačima radova, ali ističe da će radom u dvije smjene biti ispoštovani zadati rokovi. On je rekao da će u drugoj polovini avgusta biti postavljeni prvi metri asfalta na ovoj dionici.

Naplatne kućice

Kada je riječ o početku naplate putarine na autoputu Banjaluka - Gradiška Dušan Topić je istakao da konkurs za prijem radnika još nije završen, a da će naplata početi po okončanju tri postupka.

"Prvi postupak podrazumijeva završetak građevinskih radova na objektima u Jakupovcima, nabavku i postavljanje opreme te prijem radnika", izjavio je Topić i dodao da bi čitava procedura trebalo da bude završena tokom ljeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije