Zenički Grading KGM u Sarajevu će graditi stambeni kompleks od 30 mil. KM

10.10.2017. 13:03 / Izvor: Akta.ba

Objekat će biti sličan zeničkim Makovima, koji su već u završnoj fazi.

Zenička kompanija Grading KGM planira u Sarajevu graditi stambeno-poslovni objekat, saznaje poslovni portal Akta.ba. Objekat će biti sličan zeničkim Makovima, koje su već u završnoj fazi.

"Prodaja stanova se privodi kraju, 90 posto stanova je već prodato. Kupci su zadovoljni i to nas posebno raduje", kazao je Asim Kaknjo iz kompanije Grading KGM.

Osvrćući se na projekat koji Grading planira realizovati u Sarajevu, kaže kako je izgradnja planirana krajem iduće godine, a budući stambeno-poslovni objekat  imat će preko 25.000 m2 stambenog prostora, sa tri podzemne garaže i oko 18 spratova. 

Najavljena investicija je vrijedna više od 30 miliona maraka i biće realizovana u Ložioničkoj ulici u Sarajevu, gdje je kompanija već kupila zemljište i radi razradu projekta.

Osim Sarajeva, Grading KGM planira graditi i u centru Zenice još jednu zgradu. Naime, radi se o manjoj luksuznoj zgradi do šest spratova.

Grading, osim što je najavio  velike projekte i proslavio 20 godina postojanja, uvodi i novi sektor u firmu, odnosno stolariju koju će primijeniti za svoje kupce stanova u stanogradnji, a potom za komercijalne potrebe.

"Nastavljamo sa nizom projekata koje izvodimo u vlastitom projektnom birou, odnosno projektovanje, arhitekturu, inženjering i konstrukcije,  zatim izvođenje čeličnih konstrukcija gdje smo već na tržištu poznati 20 godina i gdje smo ostvarili zavidne reference, pogotovo  u ZDK  i šire", kaže Kaknjo.

Ova firma se može pohvaliti i veoma dobrim prometom, što nije za zanemariti obzirom da se radi o maloj kompaniji od 20 zaposlenih radnika.

Također, zavidne rezultate prave i u saradnji sa bratskom firmom Arel d.o.o.  sa kojom idu zajedno u projekte, odnosno koperanti su firmama Euro-Asfalt, Hering, ŽGP, Hidrogradnja...

Inače, kompanija je prošle sedmice uzela učešće i na Sajmu ZEPS u Zenici.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije