Službeni rezultati potvrdili

ASA Central osiguranje najveće osiguravajuće društvo u BiH

17.07.2023. 09:58 / Izvor: Akta.ba
osigurnja

ASA Central osiguranje, najveće osiguravajuće društvo u BiH, je prema službenim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH ostvarilo najbolji premijski rezultat na tržištu u prvih šest mjeseci 2023. godine.

ASA Central osiguranje, najveće osiguravajuće društvo u BiH, je prema službenim podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH ostvarilo najbolji premijski rezultat na tržištu u prvih šest mjeseci 2023. godine.

Lidersku poziciju ASA Central osiguranje osigurava inovativnim rješenjima i ulaganjima u razvoj. Ukupan iznos premije koju je realiziralo ASA Central osiguranje u navedenom periodu iznosi 56.021.381KM.

"Na kraju prve polovice 2023. godine možemo reći da smo zadovoljni i spremni nastaviti ovaj niz iznimnih rezultata. Fokusirano ćemo jačati strateške segmente i iskoračiti prema novim poslovnim izazovima. Učvrstili smo svoju poziciju tržišnog lidera u Bosni i Hercegovini i sigurnim koracima nastavljamo prema novim poslovnim izazovima“, izjavili su iz Uprave ASA Central osiguranja.

Potičući timski rad i ulaganje u profesionalni razvoj ASA Central osiguranje je, nakon procesa spajanja, početkom godine, nastavilo s kontinuiranim rastom, što i službeni rezultati potvrđuju.

Poseban iskorak je napravljen na području digitalizacije usluga osiguranja, što je jedno od ključnih strateških opredjeljenja ove najveće osiguravajuće kuće. Rezultat tih aktivnosti je unaprijeđeni ASA Central webshop (https://webshop.asa-osiguranje.ba/), suvremena online platforma za usluge prijave šteta ali i uvođenje online narudžbenica. Online narudžbenica dobrovoljnog zdravstvenog osiguranje klijentima ASA Central osiguranje pruža osiguravajuće pokriće za medicinsku uslugu u jednoj od ugovorenih poliklinika. U skladu s odredbama ugovora, klijenti ASA Central osiguranja po osnovu izdate narudžbenice nemaju obavezu plaćanje troškova medicinske usluge.

"Na najjednostavniji mogući način želimo biti tamo gdje nas klijenti trebaju i u vrijeme kada im je to potrebno. Kao prva osiguravajuća kuća u našoj zemlji, u suradnji s Eurofarm Centrom, smo uveli online narudžbenice za dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Uvođenjem online narudžbenica benefiti za klijente ASA Central osiguranja su mnogi, a oni najvažniji se odnose na jednostavan način podnošenja zahtjeva za online narudžbenicu, jednostavan odabir željenog medicinskog pregleda kod jedne od ugovorenih poliklinika te ažurno informisanje klijenata o terminu medicinskog pregleda putem VIBER ili SMS poruka“, zaključili su u ASA Central osiguranju.

S više od 500 zaposlenih, 121 poslovnicom u 5 prodajnih regija i 64 stanice tehničkog pregleda ASA Central osiguranje je najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini koje posluje u svim većim centrima naše zemlje, a s ciljem najbolje zaštite svojih osiguranika, kreirajući dodatne vrijednosti za klijente i zajednicu u kojoj djeluje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital