Američki tehnološki i financijski divovi pripremaju zajedničku kreditnu karticu

Kapital / IZVJEŠTAJI

Američki tehnološki i financijski divovi pripremaju zajedničku kreditnu karticu

12.05.2018. 10:48 / Izvor: Poslovni dnevnik

Američki tehnološki div Apple i financijski div Goldman Sachs spremaju se lansirati zajedničku kreditnu karticu, izvijestio je Wall Street Journal (WSJ).

Kartica će nositi brend Apple Pay i mogla bi biti puštena u opticaj početkom iduće godine i zamijeniti dosadašnje Appleovo partnerstvo s britanskom bankom Barclays, piše WSJ u četvrtak, pozivajući se na neimenovane izvore. 

Apple se odlučio na taj korak u sklopu preumjeravanja fokusa na prihode od internetskih usluga i sadržaja, a Goldman Sachs želi više zaraditi na poslovanju s potrošačima.

U Appleu nisu željeli komentirati izvješće WSJ-a.

Američki tehnološki div još uvijek ostvaruje najveći dio prihoda prodajom iPhonea i u prva tri ovogodišnja mjeseca zabilježio je snažan skok dobiti, što je ublažilo strahovanja od nepovoljnog utjecaja napetosti u kinesko-američkim odnosima na prodaju iPhonea.

Analitičari su posebno izdvojili veliki skok prihoda u Appleovom odjelu usluga koji smatraju važnim elementom proširivanja poslovanja i smanjivanja ovisnosti o prihodima od prodaje potrošačkih uređaja.

Skok prihoda od usluga za 31 posto, na 9,2 milijarde dolara, pripisan je većim prihodima od programa Apple Pay i Apple Music.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital