Balkanski Hypo smanjio gubitak, prodaja kroz nekoliko tjedana

29.05.2015. 11:19 / Izvor: seebiz.eu
Balkanski Hypo smanjio gubitak, prodaja kroz nekoliko tjedana

Prodaja balkanskih podružnica Hypo banke američkom fondu Advent i EBRD-u očekuje se za nekoliko tjedana, sredinom 2015. godine, objavila je Balkanska bankarska grupa.

Prodaja balkanskih podružnica Hypo banke američkom fondu Advent i EBRD-u očekuje se za nekoliko tjedana, sredinom 2015. godine, objavila je Balkanska bankarska grupa (sada djeluje kao "Hypo Group Alpe Adria AG" ) u četvrtak.

Republika Austrija kao vlasnik, objavila je prvi put poslovne rezulttate za Balkansku bankarsku grupaciju kao "samostalnu bankovnu mrežu".

Neto gubitak iznosio je 97,4 milijuna eura u usporedbi sa 302,3 milijuna eura u 2013. godini. Razlog za trenutni gubitak su daljnji otpisi imovine i potraživanja od 133,5 milijuna eura (2013. godine 353,7 milijuna eura). Prodaja paketa loših kredita smanjila je stopu loših kredita na 12,2 posto, stoji u izvještaju. Također, navedeno je da tim gubitkom kupac neće biti iznenađen, a kod prodajnog procesa sve ostaje isto, izvijestio je list Kurier.

Ugovor o kupnji balkanskih podružnica Hypo banke potpisan je u prosincu 2014. godine. Sjedište grupacije sa podružnicama u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji BiH i Crnoj Gori ostaje u Klangenfurtu.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital