Deutsche banka zabranila nova zapošljavanja

14.10.2016. 08:59 / Izvor: Agencije
Deutsche banka zabranila nova zapošljavanja

Na ovaj način žele da smanje troškove i pojačaju povjerenje investitora.

Najveća njemačka banka, Deutsche banka opterećena pravnim problemima i mogućim kaznama, zabranila je nova zapošljavanja. Na taj način želi da smanji troškove i pojača povjerenje investitora, prenio je Bloomberg. Deutsche banci prijeti kazna do 14 milijardi dolara u SAD zbog prodaje hipotekarnih obveznica uoči finansijske krize 2008. U poruci šefovima odjeljenja, rukovodstvo Deutsche  banke je navelo da odluka da se ne zapošljavaju novi radnici odmah stupa na snagu, rekli su izvori iz banke za Bloomberg.

Direktor Džon Krajan, koji je prošle godine došao na čelo Deutsche banke, pokušava da je izvede iz krize - pad akcije Deutsche banke ove godine je prepolovio njenu tržišnu vrijednost, između ostalog i zbog pravnog spora u SAD. Krajan je ukinuo neka odjeljenja Deutsche banke i bonuse za rukovodioce i smanjio broj zaposlenih za oko 9.000.

Akcije Deutsche banke su nastavile da padaju danas sa smanjenjem od oko tri odsto. Ove godine su pale 47 odsto što je jedan od najgorih rezultata u evropskom bankarskom sektoru. U junu je u Deutsche banci radilo više od 101.000 ljudi, dok je na kraju 2014. imala 98.138 zaposlenih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital