RS: Rast industrijske proizvodnje od 14 odsto

22.10.2021. 11:49 / Izvor: SRNA
Zavod za statistiku RS

"Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj za devet mjeseci ove godine zabilježila je rast od 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine", saopštio je Republički zavod za statistiku.

 "Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj za devet mjeseci ove godine zabilježila je rast od 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine", saopštio je Republički zavod za statistiku.

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u  Republici Srpskoj u septembru ove godine u odnosu na isti mjesec lani veća je za 8,1 odsto.

Prema industrijskim oblastima u posmatranom periodu, u prerađivačkoj industriji ostvaren je rast od devet odsto, u oblasti važenja ruda i kamena rast od 2,3 odsto, dok je u području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji zabilježen pad od 0,1 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u RS u septembru u odnosu na august manja je za 2,2 odsto, a posmatrano prema oblastima u tom periodu jedino je u prerađivačkoj industriji ostvaren rast od 1,9 odsto.

Broj radnika u industriji RS u septembru u odnosu na avgust veći je za 0,3 odsto, dok je broj zaposlenih za devet mjeseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine manji za 1,5 odsto. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital