Rast vrijednosti prometa u šumarstvu, poljoprivredi i ribarstvu

23.11.2022. 10:07 / Izvor: SRNA
Šumarstvo

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova u RS u trećem tromjesječju ove godine iznosila je 105,2 miliona KM.

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata i njihovih dijelova u Republici Srpskoj u trećem tromjesječju ove godine iznosila je 105,2 miliona KM i veća je za 3,3 odsto nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća vrijednost u prodaji, i to u iznosu od 58,84 miliona KM bila je kod proizvoda šumarstva i veća je za tri odsto nego u istom periodu prošle godine.

Vrijednost prodaje stočarskih proizvoda u posmatranom periodu bila je nešto viša od 25 miliona KM, a ratarskih proizvoda 11,56 miliona KM. 

Vrijednost proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj u trećem tromjesječju ove godine bila je 55,98 miliona KM i veća je za 24,3 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost u otkupu u trećem tromjesječju ove godine od 25,88 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i veća je za 23,6 odsto nego u istom periodu prošle godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital