IT gigant iz Silicijumske doline kupio Comtrade tehnologiju

13.01.2016. 10:48 / Izvor: BIZLife
IT gigant iz Silicijumske doline kupio Comtrade tehnologiju

Kompanija Citrix je na svom centralnom skupu u Las Vegasu je objavila da je otkupila licencna prava na korišćenje Comtrade SCOM tehnologije.

Kompanija Citrix je na svom centralnom skupu u Las Vegasu je objavila da je otkupila licencna prava na korišćenje Comtrade SCOM tehnologije. To je prvi put u istoriji da jedna kompanija iz Silicijumske doline kupuje tehnološko rješenje od neke kompanije sa prostora Balkana.

Citrix je najveća kompanija za Cloud servise i spada u najrenomiranije, tzv "blue chip# kompanije. Danas čitava Amerika koristi Cloud i to uz veliku bezbjednost i sigurnost podataka. Uz pomoć Citrix-ovih rešenja svojim podacima možete da pristupite sa bilo koje lokacije i sa bilo kog uređaja. Comtrade-ov sistem omogućava da se provjeri zdravlje cjelokupnog sistema. Ovo rješenje je tehnološki veoma moderno i kao takvo jedino u svijetu.

"Comtrade je uložio mnogo energije i znanja, uključujući tu i veliki broj inženjera, kako bi osigurali da svaki Citrix proizvod ima pravo rješenje za upravljanje, koji se povezuje sa Microsoft SCOM. Naši paketi za upravljanje su najbolji na svijetu, jer ne samo da sakupljaju, nego i analiziraju i prezentuju podatke na jedinstven način, koji omogućava IT timovima da rješavaju najbitnija pitanja infrastrukture, i isporuči neuporedivo iskustvo krajnjim korisnicima preko bilo kog uređaja, bilo koje mreže, bilo gdje“ – rekao je Veselin Jevrosimović, predsjednik Comtrade-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital