al
Svečano otvorena tri nova Rafa Žirafa igrališta za djecu

Kapital / BANKARSTVO

Svečano otvorena tri nova Rafa Žirafa igrališta za djecu

31.10.2018. 15:04 / Izvor: Akta.ba

"Već niz godina Raiffeisen banka povodom Dana štednje donira dječija igrališta, a realizacijom ove aktivnosti naša zemlja je do sada bogatija za 30 igrališta. Raduje me što će kvalitetni rekviziti doprinijeti da vrijeme koje djeca provode u svojim vrtićim bude upotpunjeno. Ukupna vrijednosti igrališta koja smo postavili i svečano otvorili ove godine prelazi 33.000 KM, a njihov sastavni dio je Rafa Žirafa, simbol naše dječije štednje. Ovu praksu nastavljamo i u sljedećoj godini", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da je riječ o projektu koji Banka realizuje sa svojim partnerom Western Unionom.

 

Slijedeći principe svoje strategije održivosti te u nastojanju da doprinese i bude aktivan učesnik društvene zajednice u kojoj posluje Raiffeisen banka od 2008. godine obilježava Svjetski dan štednje opremanjem dječijih igrališta. Tokom ove godine realizovana je postavka igrališta u dječijem vrtiću Lužani iz Lužana, zatim u JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta iz Srebrenika, te u Dječijem vrtiću Vitez iz Viteza.

Povodom Svjetskog dana štednje već tradicionalno poslovnice i centralu Raiffeisen banke posjeti veliki broj mališana. Uposlenici Banke širom BiH su ove godine ugostili oko 700 učenika osnovnih škola i djece iz vrtića kojima su u ugodnoj atmosferi nastojali predstaviti posao koji rade, te im ukazati na važnost štednje i njenoj korisnosti za pojedince i društvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital