Teloptic želi preuzeti prestale dionice kompanije MilkoS

26.01.2018. 10:28 / Izvor: Akta.ba
Teloptic želi preuzeti prestale dionice kompanije MilkoS

Kompanija Teloptic trenutno drži 99,86% osnovnog kapitala kompanije MilkoS

Kompanija Teloptic je raspisala ponudu da za preuzimanje preostalih dionica "MilkoS'' Sarajevske mljekare, a ona trenutno drži 99,86% osnovnog kapitala ovog društva.

U ponudi se navodi da su predmet ove ponude 2.093 preostale redovne dionice što čini ukupno 0,14% osnovnog kapitala ciljnog draštva, koje u trenutku davanja ponude za preuzimanje nisu u vlasništvu ponudioca.

"Ponudač će kupiti i dionice na kojima je zasnovano neko opterećenje (založno pravo, pravo plodouživanja, prava trećih lica na vrijednosnim papirima i drugi tereti), odnosno ograničenja prava iz vrijednosnih papira dioničara", navodi se u pozivu.

Ponuđena cijena po jednoj dionici je 18 KM ili 100% od nominalne vrijednosti dionice.

Rok ponuda za preuzimanje traje 28  dana, a poćinje teći od dana objavljivanja ponude za preuzimanje u dnevnim novinama.

Ako su ispunjeni svi uslovi iz ponude za preuzimanje, dionice deponovane u odgovoru na ponudu za preuzimanje će biti plaćene u roku od 7 (sedam) dana od dana isteka roka trajanja ponude za preuzimanje.

''Po uspješnom zaključenju ponude za preuzimanje, ponudilac će nastaviti raditi na ostvarenju strateških planova ciljnog društva. Ponudilac trenutno nema namjera u kratkoročnom do srednjoročnom periodu vršiti značajne izmjene u odnosu na zaposlenike ciljnog društva'', navodi se u pozivu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital