Svaki drugi radnik razmišlja o promjeni karijere: Šta menadžeri mogu da urade?

04.08.2021. 12:14 / Izvor: Telegraf
Svaki drugi radnik razmišlja o promjeni karijere: Šta menadžeri mogu da urade?

Gotovo polovina zaposlenih razmišlja o značajnim projmenama u karijeri sljedeće godine.

Gotovo polovina zaposlenih razmišlja o značajnim projmenama u karijeri sljedeće godine, pokazao je Microsoftov Work Trend Index. To je, između ostalog, posljedica pandemije koronavirusa, koja je na tržište rada donijela mnoge izazove. U istraživanju je 54 odsto učesnika prijavilo osećaj zagušenja, objavio je Microsoft.

U proteklih 18 mjeseci, osim izazova na poslu, zaposleni su se tokom pandemije suočili i s drugim životnim stresovima: brigom za voljene osobe, usklađivanjem posla i učenja kod kuće s brigom o djeci kao i osećajem usamljenosti.

U isto vrijeme, broj sastanaka, e -poruka i razgovora dramatično se povećao radom na daljinu ili hibridnim radom, pokazalo je istraživanje. Prema Microsoftu, korisnici Teamsa su u februaru ove godine nedeljno provodili 148 odsto više vremena na sastancima. To vrijeme i dalje raste.

Dostavljeno je 40,6 milijardi e-poruka više nego u istom periodu prošle godine. Korisnici timova vodili su 45 odsto više razgovora nedeljno, a broj ljudi koji rade s Office dokumentima povećao se za 66 odsto u jednoj godini.

Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenih širom svijeta i podacima iz sistema Microsoft 365 i LinkedIn. Osim toga, istraživanje je prikupilo savjete za menadžere kako pomoći saradnicima da napune baterije tokom ljeta. Između ostalog, trebalo bi ih aktivno podsticati ih na sprovođenje slobodnog vremena.

Menadžerima se savjetuje da pojačaju obuku i podstaknu saradnike da na najbolji način iskoriste dostupne obrazovne i razvojne sadržaje.

"Pobrinite se da zaposleni nisu samo svijesni odluka menadžmenta, već im pokažite i kako se te odluke donose, jer je to jasan znak da kompanija sluša njihove potrebe" - navodi se u izveštaju.

Vođe bi takođe trebalo da iskoriste slobodno vreme za razmišljanje o svom stilu vođenja.

"Činjenica je da se zaposleni osećaju jako opterećeni. Menadžeri kojima je dobrobit zaposlenih prioritet nad produktivnošću biće bolje pripremljeni za ulazak u svet hibridnog rada", - rekli su iz Microsofta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Karijera