Daniel Premec, kipar - Privlače ga različiti mediji

09.07.2012. 12:38 / Izvor: eKapija.ba
Daniel Premec, kipar - Privlače ga različiti mediji

Daniel Premec, akademski kipar, rođen je 1976. godine u Sarajevu. Magistrirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek kiparstvo, skulpturu i instalaciju 2008. godine pod mentorstvom profesora Mustafe Skopljaka i prof.dr. Sadudina Musabegovića.

Od 2003. godine saradnik je u nastavi na Odsjeku kiparstvo Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Posljednjih 18 godina putem samostalnih i grupnih izložbi aktivno učestvuje u savremenoj inozemnoj i domaćoj likovnoj sceni. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za rad.

Njegovi radovi se nalaze u nekoliko javnih i privatnih kolekcija. U umjetničkom radu koristi se različitim medijima od skulpture i objekata do instalacija, performansa, videa i fotografija.

Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH) od 2003. godine, Upravnog odbora ULUBiH-a od 2006. do 2009. te predsjednik Umjetničkog savjeta ULUBiH-a od 2010.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti