Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Nedžad Ajnadžić, generalni direktor ZOI '84: Menadžer sa generalskim činom

06.04.2010. 13:00 / Izvor: eKapija.ba

Nedžad Ajnadžić, generalni direktor Kantonalnog javnog preduzeća ZOI `84, može se pohvaliti da je u svojoj profesionalnoj karijeri nizao samo uspjehe. U okviru Odbrambenih struktura Bosne i Hercegovine postigao je čin generala, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu uspio je doći do titule doktoranta, te naposljetku u poslovno-menadžerskom domenu obnaša funkciju direktora preduzeća koje ima časnu ulogu da oživi olimpijski duh u Sarajevu.

Rođen je 26. juna 1961. godine u Rogatici. Jedan mandat proveo je kao član Nadzornog odbora Javnog gradskog prijevoza "GRAS" te Upravnog odbora firme "Pobjeda". Tokom političkog angažmana bio je potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA, predsjednik Odbora za odbrambenu i sigurnosnu politiku na nivou SDA kao i Član izvršnog odbora OO Centar.

Nekadašnji general u ulozi menadžera aktivno govori engleski i ruski jezik. Smatra da svaki čovjek konstantno treba raditi na izgradnji sebe.

"Znanje je nešto što nas nikada neće iznevjeriti i što uvijek i svuda nosimo sa sobom", ističe Ajnadžić za eKapiju.

Predsjednik je Udruženja bosanskohercegovačko-austrijskog prijateljstva BiH te član brojnih boračkih udruženja koji se bave pružanjem podrške i pomoći ovoj populaciji.

U slobodno vrijeme odmara se uređujući cvijećnjak na vikendici. Aktivno se bavi sportom, uglavnom plivanjem i trčanjem, čest je posjetilac teretana, a omiljani sport mu, kao što je bilo za očekivati, skijanje. Sretno je oženjen, otac dvoje djece, a djeca su mu, kako kaže, i jedina slaba tačka.

"Vrijeme provedeno u prisustvu supruge i djece mi predstavlja svojevrstan odmor i način rekreacije. Istina, trenutno nemam puno vremena za radove u cvijećnjaku, ali to je nešto čime se namjeravam aktivnije baviti kad se odlučim povući iz javnog i političkog života", kaže Ajnadžić te dodaje kako u budućnosti također planira okušati se u paraglajdingu, i to na Bjelašnici.

U preduzeći ZOI `84 radi na nekoliko kapitalnih projekata za koje su potrebna brojna ulaganja. Kod sebe i svojih kolega cijeni upornost, odlučnost, predanost poslu i idejama, te kontinuitet u radu. Njegova ambicija je pokrenuti razvoj s mrtve tačke, kako bi Sarajevo jednog dana spremno dočekalo organizaciju novih olimpijskih igara.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti