"Hotel 21" - Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH

14.03.2017. 11:42 / Izvor: Akta.ba
'Hotel 21' - Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH

Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH pod simboličnim nazivom “Hotel 21” održat će se u Sarajevu 20.04.2017.godine.

Prva menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH pod simboličnim nazivom “Hotel 21” održat će se u Sarajevu 20.04.2017.godine.

”Hotel 21” simbolizira sve promjene u trendovima, zahtjevima gostiju i konkurenciji u 21. stoljeću, a na samoj konferenciji će se razgovarati kako se cijela industrija i svaki pojedini biznis trebaju pozicionirati da bi povećali profitabilnost u odnosu na to što Bosna i Hercegovina ima kao turističku infrastrukturu.

U fokusu konferencije bit će sve ono što nam je potrebno da radimo bolje: menadžment alati i metode za bolje strateško i operativno poslovanje ugostiteljskih objekata, upotreba novih IT  tehnologija - SMART hotel,  kontroling i finansijski alati kao podrške profitabilnom odlučivanju, te marketing i prodajni modelii “trikovi” za povećanje prihoda – a sa ograničenim uticajem na troškove. Sve to ne bi bilo dovoljno da privatne biznise ne prati i razvoj infrastrukture.

"Po prvi put u Sarajevo želimo da vam omogućimo mjesto na kojem ćemo razmjenjivati ideje i razgovarati o unaprjeđenju zajednice, sa hotelijerima, turističkim agencijama, lokalnom samoupravom i državnim tijelima i stručnjacima iz različitih oblasti industrije", poručuju organizatori.

Zato je krajnji cilj konferencije da pored najnovijih trendova iz hotelskog menadžmenta zajedno definišu listu infrastrukturnih prioriteta i da ih postavimo kao zajednički razvojni zahtjev i cilj.

Konferencija namijenjena menadžmentima hotela i ugostiteljskih objekata, investitorima, turističkim agencijama, lokalnoj samoupravi i svima onima koji su direknto i indirektno vezani za turizam, ugostiteljstvo i hotelijerstvo.

Organizator Prve menadžment konferencija hotelijera i ugostitelja u BiH je mlada konsultantska agencija “SWOTTED” koja okuplja platformu eksperata iz različitih oblasti biznisa, a glavni organizacijski partneri su Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Privredna komora Federacije BiH.

Sve informacije o Konferenciji bit će dostupne online na web stranici www.hotel21.ba i na mobilnoj aplikaciji koji će do kraja sedmice biti postavljeni, a na kojoj će se predstaviti i ti entuzijasti, prijatelji Konferencije, koji su nesebično stavili na raspolaganje svoje resurse za organizaciju ovog događaja.

Poslovni portal Akta.ba je medijski sponzor konferencije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave