Postanite dio "beyond.aco - arhitekture na svim kontinentima"

24.02.2021. 09:27 / Izvor: Akta.ba
Postanite dio 'beyond.aco - arhitekture na svim kontinentima'

Udaljene zemlje, kulture i razmjena ideja na lokalnom i globalnom nivou izvor su inspiracije za arhitekte i važan dio nastave u arhitekturi.

Udaljene zemlje, kulture i razmjena ideja na lokalnom i globalnom nivou izvor su inspiracije za arhitekte i važan dio nastave u arhitekturi. Od izbijanja pandemije, putovanje i fizički dijalog su ograničeni.

Premijerom 2. marta 2021. AIT-Dialog i ACO započinju virtuelnu turneju kroz sedam kontinenata i pozivaju arhitekte, urbaniste, inženjere i pejzažne arhitekte da postanu dio „beyond.aco - arhitekture na svim kontinentima“.

Međunarodno poznati govornici pozabavit će se izazovima koji proizlaze iz klimatskih promjena, demografskog razvoja i društvene odgovornosti, koji zahtijevaju preispitivanje i promjenu načina korištenja resursa i, shodno tome, promjenu u izgradnji.

Predstavljeni su građevinski projekti različitih razmjera - od malih dragulja do javnih objekata, projekata urbanog i pejzažnog planiranja ili struktura u urbanim i ruralnim područjima. Karakterizira ih osjetljiv i odgovoran pristup i odgovaraju na ekstremne uslove i lokalne prilike. Od samog procesa dizajniranja pa sve do izgradnje, oni se fokusiraju na ideje, postupke i tehnike gradnje, kao i na materijale koji premašuju standarde i norme i izvan su uobičajenih.

Pročitajte više na www.beyond.aco

Prijavite se http://aco.me/BeyondRegistration

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave