"Ti, Ja i Štela"

Poziv na događaj: Korupcija - najduža predstava u historiji Bosne i Hercegovine

10.03.2023. 09:07 / Izvor: Akta.ba
kult predstava korupcija

Korupcija sigurno predstavlja najdužu predstavu u historiji Bosne i Hercegovine, a mlada glumačka postava iz Mostara nam donosi priču o njihovoj borbi protiv štele.

Institut za razvoj mladih KULT organizira novi zanimljiv događaj koji za cilj ima ukazati na problem korupcije u društvu i potrebu da se protiv korupcije borimo svim raspoloživim sredstvima. Ovaj put je to kultura i umjetnost.

Korupcija sigurno predstavlja najdužu predstavu u historiji Bosne i Hercegovine, a mlada glumačka postava iz Mostara nam donosi priču o njihovoj borbi protiv štele.

Događaj će se održati u četvrtak, 16. marta 2023. godine sa početkom u 18.20hu Kinu Igman (Hrasnička cesta, Ilidža).

Događaj sadrži dva čina:

Čin 1 (18.20) – Predstava "Ti, Ja i Štela" koja na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Predstava je autorsko djelo čiju tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina. Komedija "Ti, Ja i Štela" je dio antikorupcijskog projekta Udruženja "Dignitet" iz Mostara.

Čin 2 (19.10)  Panel diskusija na temu "Ti, ja protiv štele". Panelisti će uz autora predstave Ivu Čarapinu, biti i renomirani pozorišni i filmski glumci. Panelisti će govoriti o ulozi koju umjetnici i drugi kulturni radnici imaju u borbi protiv korupcije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se popunjavanjem prijavnog obrasca prijave i pogledaju predstavu "Ti, Ja i Štela", te učestvuju u razgovoru sa našim gostima. Cilj događaja je kroz diskusiju i razmjenu informacija podstaći na proaktivan angažman u borbi protiv korupcije. To je moguće jedino ukoliko hrabro progovorimo i ako nam država i institucije pruže neophodnu podršku i zaštitu, navode iz KULT-a.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na linkunajkasnije do 16.3.2023. do 12 sati.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju putem email adrese nevio.bruck@kultbih.org

Događaj se realizuje u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave