Ekopak akcijama obilježava "Dan planete Zemlje"

21.04.2019. 11:27 / Izvor: Akta.ba
Ekopak akcijama obilježava 'Dan planete Zemlje'

Kompanija "Ekopak" najavila je za Dan planete Zemlje - 22. april promociju pod nazivom "Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep".

Kompanija "Ekopak" najavila je za Dan planete Zemlje - 22. april promociju pod nazivom "Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep", koja će biti održana u Sarajevu i Mostaru.  

Tom prilikom građani, koji budu donijeli pet komada bilo koje ambalaže i odlože ih u za to predviđene posude, za poklon će dobiti ekološke cekere i sjemenje cvijeća.

"Oni će moći sudjelovati i u nagradnoj igri 'Ekopaka'. Bit će nagrađeni oni koji budu poslali fotografiju svog cvijeta kojeg su uzgojili od tog sjemena. Građani će se moći i informirati o osnovama reciklaže i pravilnom odlaganju i reciklaži ambalažnog otpada", navodi se.

'Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep' bit će održana sutra, od 12.00 do 16.00 sati u Sarajevu ispred BBI Centra i Mostaru ispred Mepas Malla.

'Ekopak' je, za utorak 23. aprila u OŠ 'Safija Sarajlić' u Sarajevu, najavio zabavu za najmlađe. Školarci će se tad družiti s maskotom Ekopaka - Zekopakom, na inovativan i zabavan način naučit će o važnosti recikliranja i odvojenog odlaganja ambalažnog otpada.

Istog dana, 'Ekopak' će se pridružiti i akciji brenda Oriflame u čišćenju Sarajeva u 14.00 sati na Vilsonovim šetalištu, Plogging aktivnost u kojoj trkači skupljaju otpad.

Za tu priliku 'Ekopak' će instalirati setove posuda za ambalažni otpad, opremiti trkače obojenim plastičnim vrećama za prikupljanje ambalažnog otpada, te u saradnji s preduzećem 'Papir servis' osigurati prijevoz, sortiranje i pripremu za reciklažu prikupljenog ambalažnog otpada.

'Ekopak' svojim akcijama želi skrenuti pažnju javnosti na važnost ispravnog odlaganja ambalažnog otpada, čuvanju prirode i okoliša. Pozivaju građane da se priključe aktivnostima za lijepu i čistu BiH.

Širom svijeta bit će obilježen 22. april kao Dan planete Zemlje, a 'Ekopak' prigodnim akcijama obilježava taj dan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave