Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Kurs: Uvod u Microsoft Project

Nakon završenog kursa očekuje se da polaznici razumiju koncept upravljanja projektima.

29.10.2016. 10:11 / Izvor: Akta.ba

Academi 387 organizuje seminar na temu - MS Project. To je softverski alat kao i svaki drugi, ali nakon ovog kursa shvatićete da vam može pomoći da jednostavnije i preglednije vodite projekte od najjednostavnijih do projekata koji prelaze milionske vrijednosti.

Opis kursa:

Kurs je pripremljen tako da uvede polaznike u sve glavne funkcionalnosti softverskog alata za upravljanje projektima Miscrosoft Project. Dvodnevni kurs je namijenjen za osobe koje žele naučiti nešto novo a i prošitiriti svoje postojeće znanje o MS Project-u. U 2 dana korisnici će proći kroz 16 sati teoretskog i praktičnog znanja.

Kompletan rad je baziran na kratkoj teoriji o projektima i zanimljivim vježbama vezanim za vođenje jednog projekta od početka do kraja koristeći navedeni softverski alat.

Očekivanja i ciljevi:

Nakon završenog kursa očekuje se da polaznici razumiju koncept upravljanja projektima. Polaznici će naučiti kreirati WBS-a, definisati resurse na projektu, definisati zadatke (task-ove) potrebne za završenje projekta, kreirati vremenskog okvira projekta (Schedule), koristiti formule, upravljati sa više projekata. Osim navedenog polaznici će na konkretnom primjeru projekta iz njihove struke proći kroz sve faze vođenja projekta i korištenja MS Project-a kao jedinstvenog alata za svakog Projekt Manager-a.

Neophodni materijali/oprema za kurs:

Potrebno je da svaki polaznik ima računar sa instalacijom MS Project-a (prijedlog je da se prije početka kursa instalira probna verzija MS Project-a 2013. u koliko polaznici već nemaju instaliran navedeni softver). Instalacija je neophodna jer su sve vježbe, koje se sa instruktorom prolaze, praktične. Polaznici dobivaju skriptu za rad kao i brojne informacije o različitim izvorima informacija vezanim za upravljanje projektima.

Kurs se odvija vikendom, u trajanju od dvije subote (5.11. i 12.11.) od 9:00 h do 17:00 h.

Cijena kursa je 249 KM. Moguće je plaćanje u dvije rate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave