Managing Modern Desktops

14.02.2020. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Managing Modern Desktops

Logosoft Edukacije naredni period su rezervisali za oficijalni Microsoft kurs "MD-101: Managing Modern Desktops", predavača Nedima Sadovića.

Logosoft Edukacije naredni period su rezervisali za oficijalni Microsoft kurs "MD-101: Managing Modern Desktops", predavača Nedima Sadovića

MD-101: Managing Modern Desktops

Datum: 24.02.2020.

Cijena: 800,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  21.02.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za prijave do 14. februara ostvarite popust od 10% na cijenu kursa.

Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 12% (popusti se ne zbrajaju).

Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV), koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.


Opis kursa

Na ovom kursu, polaznici će naučiti kako planirati i implementirati strategiju implementacije operativnog sistema korištenjem modernih metoda implementacije, kao i kako implementirati strategiju ažuriranja. Polaznici će se upoznati s ključnim komponentama moderne strategije upravljanja i upravljanja na način da povežete postojeću implementaciju Configuration Managera sa Microsoft 365 cloud-om.

Ovaj kurs takođe pokriva znanja potrebna za uključivanje Microsoft Intune-a u vašoj kompaniji. Polaznici će, također, saznati o načinima raspoređivanja i upravljanja aplikacijama i web-baziranim aplikacijama. Polaznicima će biti predstavljeni ključni pojmovi sigurnosti u modernom upravljanju, uključujući provjeru autentičnosti, identiteta, politike pristupa i usklađenosti. Polaznici će se upoznati sa tehnologijama kao što su Azure Active Directory, Azure Information Protection i Windows Defender Advanced Threat Protection te kako ih iskoristiti za zaštitu uređaja i podataka.

Ovaj kurs je priprema za ispit MD-101: Managing Modern Desktops koji je jedan od uslova za sticanje certifikata Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate. ​ 

Više informacija o kursu...

Predavač

Kurs će održati predavač Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.

Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave