Manifestacija CREATIVE AUSTRIA u Banja Luci 7. novembra

27.10.2019. 12:00 / Izvor: Akta.ba
Manifestacija CREATIVE AUSTRIA u Banja Luci 7. novembra

Manifestacija je namjenjena kako zaposlenima u ovoj industrijskoj grani, tako i studentima umjetnosti i informacionih tehnologija.

Kreativna industrija podrazumijeva aktivnosti koje imaju svoj korijen u individualnoj kreativnosti, vještini i talentu i kao takvi posjeduju potencijal za unapređenje ekonomskog razvoja i kreiranja novih radnih mjesta u sektoru reklame, arhitekture, umjetnosti, zanatskih vještina, dizajna, visoke mode, filma, video igara, muzike, scenske umjetnosti, izdavaštva, softwarea, televizije, radija itd.

Kreativna industrija predstavlja odličan ekonomski put, dodatni generator prihoda, ali i doprinosi razvoju cjelokupnog društva poticanjem kreativnosti, razmjene znanja i koncepta održivog razvoja.

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade (u saradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije) i Kulturni forum Austrija organizuju u Banja Luci manifestaciju CREATIVE AUSTRIA – KREATIVNA AUSTRIJA, na kojoj će 4 austrijske firme iz ove branše iskoristiti priliku da se predstave i prisutnima održe radionice sa ovom tematikom.

Ovo je manifestacija multimedijalnih i dizajn alata za vizualne sadržaje koja će se održati u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banja Luci, 7. novembra, 2019. godine od 09:30 do 18:00 sati.

Manifestacija je namjenjena kako zaposlenima u ovoj industrijskoj grani, tako i studentima umjetnosti i informacionih tehnologija.

Učešće na događaju je besplatno, a zainteresovani za učešće na radionicama sa sobom trebaju ponijeti laptop i smartphone.

Prijava je obavezna na e-mail: sarajevo@advantageaustria.org najkasnije do 04.11.2019.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave