Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Potpisivanje ugovora sa najuspješnijim aplikantima drugog poziva za grant sredstva NERDA Razvojnog fonda, 19. marta 2010. godine

18.03.2010. 14:38 / Izvor: eKapija.ba

U Kristalnoj sali hotela Tuzla, 19. marta 2010. godine bit će održano svečano potpisivanje ugovora sa najuspješnijim aplikantima iz drugog poziva za grant sredstva NERDA Razvojnog fonda u okviru CREDO projekta. Skupu će se obratiti Anders Hedlund, direktor Sida-e za BiH i savjetnik pri Švedskoj Ambasadi u BiH i Enes Drljević, direktor NERDA-e.

Udruženje za razvoj NERDA od juna 2007. godine implementira projekat CREDO (konkurentni regionalni ekonomski razvoj u SI BiH) koji finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (Sida), u okviru koga je realizovana i finansijska podrška namijenjena malim i srednjim preduzećima i opštinama/općinama u sjeveroistočnoj BiH.

Glavni cilj projekta CREDO jeste da otvori nova ili zadrži postojeća radna mjesta, smanji siromaštvo, pruži podršku rastu i razvoju MSP-a te poboljša ekonomski status SI BiH primjenom metodologije Integrisanog ekonomskog razvoja.

Dosadašnji rezultati ovog projekta ocijenjeni su odličnim čemu u prilog govore podaci da ukupna vrijednost projekata iz oba poziva za 55 malih i srednjih preduzeća i 10 opština/općina iznosi cca 5.555.000 KM sa učešćem grant sredstava NERDA Razvojnog fonda u ukupnom iznosu od cca 1.835.000 KM. U dosada realizovanim projektima su otvorena 62 nova radna mjesta i podržano 913 radnih mjesta. Očekuje se da će nakon realizacije svih ugovorenih projekata krajem 2010 godine broj novootvorenih radnih mjesta biti 156, a da će se podržati 1800 postojećih radnih mjesta.

Danas će u okviru drugog poziva biti potpisani ugovori sa 30 malih i srednjih preduzeća i 2 opštine čija je ukupna vrijednost projekata cca 2.480.000 KM. a koji su podržani sa ukupnom vrijednošću grant sredstava NERDA Razvojnog fonda u iznosu od 880.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave