Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Pripreme za Sarajevo Business Forum 2010.: BBI i PGlobal organiziraju workshop za bh. kompanije - 24. decembra 2009. godine

22.12.2009. 16:09 / Izvor: eKapija.ba

U četvrtak, 24. decembra 2009. godine, Bosna Bank International i PGlobal, renomirana konsultantska kompanija iz Turske, organiziraju workshop za bh. kompanije koje će učestvovati na Sarajevo Business Forumu, investicijskoj konferenciji zakazanoj za 6. i 7. april 2010. godine.

Ovo će biti prvi od četiri workshopa, koliko je predviđeno da ih bude prije početka Foruma, a na kojima će predstavnici bh. kompanija dobiti precizne informacije i uputstva o tome na koji način će pripremiti dokumentaciju i po kojem metodu će napraviti studije izvodljivosti projekata sa kojima će aplicirati kod potencijalnih investitora.

Rad prvog workshopa pratit će stučnjaci iz Turske razvojne banke, a predavač će biti dr. Murat Yulek, generalni direktor PGlobala, koji je obavljao važne funkcije u MMF-u, Svjetskoj banci, Islamskoj banci za razvoj, te mnogim drugim uglednim finansijskim institucijama.

Na prvom workshopu bit će i zvanično najavljeno održavanje Sarajevo Business Foruma 2010.

Ovu veliku investicionu konferenciju organiziraju Islamska banka za razvoj, Bosna Bank International, Global Alliance for Partnership in International Development (GAPID), Bushnak Group i Thiqah.

Organizatori očekuju dolazak velikog broja investitora iz zemalja Srednjeg Istoka, Azije i Jugoistočne Evrope, kao veliki broj uglednika iz svijeta. Od istaknutih svjetskih ličnosti učešće na Forumu potvrdili su dr. Ahmad Mohamed Ali, predsjednik Islamske banke za razvoj i dr. Mahatir Mohamad, bivši premijer Malezije, a očekuje se potvrda dolaska turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana.

Sarajevo Business Forum bit će izuzetna prilika za bh. privredu da se predstavi investitorima i otvori vrata njihovom kapitalu.

Prvi worskhop održat će se u Hotelu Sarajevo 24. decembra 2009. godine, sa početkom u 10 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave