Prva nagrada kompanijama koje doprinose ostvarivanju cilja održivog razvoja BiH

08.03.2019. 07:50 / Izvor: Akta.ba
Prva nagrada kompanijama koje doprinose ostvarivanju cilja održivog razvoja BiH

Nagrade kompanijama – biznis liderima će se dodijeliti u junu, i to u dvije kategorije: "ljudi“ i "resursi i okoliš", a prijave su otvorene do 22. marta 2019. godine.

Prva dodjela nagrade kompanijama koja doprinose ostvarenju ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini će ove godine biti održana u okviru projekta kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija, a finansira Vlada Švedske.

"Ova nagrada poziva poslovni sektor da učestvuje i pokaže šta radi za ostvarenje globalnih ciljeva kojima se namjerava iskorijeniti siromaštvo, zaštititi okoliš i osigurati jednak tretman za sve ljude", rekla je Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u BiH.

Namjera je da se oda priznanje privatnim kompanijama koje svojim aktivnostima i strategijama već doprinose ostvarenju ambiciozne Agende2030, koju su sve zemlje članice Ujedinjenih nacija usvojile 2015. godine.

"Agenda2030 je stvar naše zajedničke budućnosti i svi mi možemo doprinijeti toj budućnosti. Privatni sektor u tome ima ključnu ulogu", izjavio je Anders Hagelberg, ambasador Švedske u BiH, pojašnjavajući značaj ove nagrade. Ambasador Hagelberg je dodao da se na natječaj mogu prijaviti sve firme koje nude jednake mogućnosti za žene i muškarce, koje otvaraju kvalitetna radna mjesta, društveno su odgovorne i čuvaju okoliš.

Nagrade kompanijama – biznis liderima će se dodijeliti u junu, i to u dvije kategorije: „ljudi“ i „resursi i okoliš“, a prijave su otvorene do 22. marta 2019. godine.

Sve informacije o nagradnom natječaju i prijavni obrazac za kompanije – biznis lidere održivog razvoja u BiH se mogu naći na web stranici www.zamisli2030.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave