Najave / DOGAĐAJI

Prvi bosanskohercegovački inovacijski turnir

​Fondacija Mozaik, u saradnji sa kompanijom Deloitte iz Sjedinjenih američkih država, sa zadovoljstvom najavljuje prvi bosanskohercegovački inovacijski turnir.

01.09.2014. 09:18 / Izvor: eKapija.ba

Fondacija Mozaik, u saradnji sa kompanijom Deloitte iz Sjedinjenih američkih država, sa zadovoljstvom najavljuje prvi bosanskohercegovački inovacijski turnir.

Inovacijski turnir će se održati 4. septembra na Jahorini, gdje će se okupiti dokazani mladi lideri i liderke iz cijele Bosne i Hercegovine da predstave svoje ideje pred komisijom za odabir najinovativnijih rješenja. Stručnjaci iz Deloitte-a će podučiti mlade da uspješno razviju i predstave svoju inovaciju, a najbolji od 10 omladinskih timova će dobiti priliku za dodatno poslovno savjetovanje, potencijalni pristup finansiranju i vrijedne tehnološke nagrade. Struktura turnira je usmjerena na podsticanje natjecateljskog duha, ne izostavljajući pri tom međusobnu saradnju kao važan element u procesu razvoja inovacije.

Inovacijski turnir je prvi u seriji inovativnih aktivnosti koje će Fondacija Mozaik sprovesti u narednih 10 godina kako bi ostvarila svoj strateški cilj – da bosanskohercegovačka omladina postane najpoduzetnija omladina u regionu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave