Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

REDAH pokreće praktičnu školu lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja

02.05.2014. 08:05 / Izvor: eKapija.ba

Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu REDAH uz podšku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH (Prolocal), pokreće Praktičnu školu lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja!

Cilj ovog projekta je jačanje ljudskih kapaciteta iz oblasti regionalnog i lokalnog razvoja kao i poboljšanje korištenja sredstava EU i drugih fondova.

Posebnost Praktične škole se ogleda u tome što se sve prezentacije temelje na praktičnim i stvarnim primjerima, a sam program škole je rezultat analiza REDAH-a koje su pokazale potrebu na terenu za obukama iz navedenih oblasti.

Program je koncipiran tako da se obuke održavaju jednom mjesečno na određenu temu, a kreiran je za 2014. godinu. Planirano je da se Škola nastavi i u narednim godinama te da bude dinamičnog karaktera što znači da REDAH namjerava dopunjavati i prilagođavati program na osnovu povratne informacije korisnika i sukladno potrebama u regiji Hercegovine.

Predavači su osobe s relevantnim znanjem i iskustvom iz REDAH-a, kao i vanjski stručnjaci i konzultanti.

Predviđeni korisnici obuka su javne i nevladine institucije i organizacije s područja Hercegovine i šire, te druga zainteresirana pravna i fizička lica.

Program obuka za iduća 3 mjeseca:

• Datum: 14.05.2014.

Tema: Razvojna poduzetnička infrastruktura, njena uloga i odnos s lokalnom samoupravom

Predavači: Kristijan Mavrek, Marijan Novak (Hrvatska),

• Datum: 02.06.2014

Tema: Financiranje infrastrukturnih projekata po modelu javno-privatnog partnerstva

Predavač: Zrinski Pelajić (Hrvatska),

• Datum: 17.07.2014.

Tema: Međuopćinska suradnja

Predavač: Mirjana Stanković (Srbija),

Cijena kotizacije, mjesto održavanja obuke i drugi detalji bit će objavljeni u pozivu prije svake obuke pojedinačno, kao i na web stranici REDAH-a.

Iz REDAH-a pozivaju sve zainteresirane institucije, organizacije i pojedince da iskažu svoj interes za pojedinačne obuke!

Kontakt:

Kneza M.V.H. 11, 88 000 Mostar

Tel: 036 580 719

Fax: 036 557 211

e-mail: mirzo@redah.ba

www.redah.ba

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave