Kurs "Osnove PANTHEONA" 07. februara u Sarajevu

01.02.2012. 12:29 / Izvor: eKapija.ba
Kurs 'Osnove PANTHEONA' 07. februara u Sarajevu

U utorak, 07.02.2012. u periodu od 09,00 – 13,00 Datalab Akademija organizuje kurs OSNOVE PANTHEONA koji će se održati u sjedištu Datalaba.

Kurs OSNOVE PANTHEONA će pokriti sljedeće:

Dio 1

 • Upoznavanje sa terminologijom koja se koristi prilikom rada sa ERP sistemom PANTHEON.
 • Upoznavanje osnovnih vrsta prozora koji je pojavljuju u programu kao i upoznavanje sa njihovim elementima (klizači, tabele sa izbornicima, dokument, IRIS...).
 • Upoznavanje sa osnovnim tipovima unosnih polja i razjašnjavanje razlika unosa. Pored obrazloženja kako koja polja utiču na bazu podataka i sam program, korisnik će tokom ovog dijela radionice savladati rad sa poljima u PANTHEON okruženju. U okviru uvoda radionice se takođe upoznaje sa glavnim izbornikom, trakom sa alatima, funkcionalnim tipkama i znakovima od posebnog značenja.

  Dio 2

  Instrumenti šifriranja zapisa u programu. Detaljno se objašnjavaju pojmovi govornog, polugovornog i automatskog šifriranja. Pored detaljnih vježbi iz ove oblasti korisnici će imati priliku da se upoznaju sa naprednim načinima šifriranja, odnosno korištenjem tuđih šifri.

  Dio 3

  Detaljno upoznavanje Šifranta Subjekta i njegovih relacija sa drugim šifrantima u bazi podataka. U okviru ovog dijela učesnici će imati priliku da se upoznaju sa šifrantom valuta, država, poštanskih brojeva, djelatnosti itd. Upravljanje sa zapisima ovih šifranata je takođe jako bitan dio ovog dijela radionice.

  Dio 4

  Upoznavanje sa Šifrantom Artikala i njegovim opcijama. Postavljanje novog artikla, unos kalkulacije i opcije pretraživanja su takođe dio ovog predavanja.

  Dio 5

  Radionica se završava sa upoznavanjem sa ostalim bitnijim širantima koje PANTHEON koristi.

  Bitni dijelovi:

  • Okruženje
  • Šifriranje
  • Šifrant Artikala
  • Šifrant Subjekta

  Predavač: Edin Halilović, Service Desk Datalab BH

  Prijave i informacije na: mail eminam@datalab.ba i tel. 033 652 101

 • *Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

  Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

  NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

  Najave