British Council i Microsoft BiH: Finale takmičenja u poduzetništvu i inovacijama, 19. februara u Sarajevu

17.02.2011. 12:21 / Izvor: eKapija.ba

British Council i Microsoft u Bosni i Hercegovini organiziraju Enterprise Award Competition – finalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce i Innovative Education Forum – Takmičenje u inovacijama za nastavnike.

Finalno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce je idealna prilika za mlade da na kreativan i inovativan način ojačaju svoj preduzetnički duh, te usvoje poslovne vještine potrebne u 21. vijeku, koje su ključ za postizanje ekonomskog uspjeha u Bosni i Hercegovini.

U sklopu istog događaja održat će se i finale Foruma inovativnih edukatora, namijenjenog nastavnicima koji su se istakli kroz inovativne primjere upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u nastavi u sklopu Microsoft BiH globalne inicijative "Partneri u učenju".

Finale oba takmičenja, te prezentacije pobjedničkih radova učenika i nastavnika će se održati u subotu, 19. 02. 2011. u zajedničkim prostorijama Dobrinjske i Pete gimnazije u sarajevskom naselju Dobrinja, sa početkom u 14:30 sati.

Tokom decembra 2010. i januara 2011. godine održano je 6 regionalnih takmičenja, koja su obuhvatila više od 300 srednjoškolaca i 60 nastavnika iz 26 gradova Bosne i Hercegovine. Organizatori takmičenja su British Council i Microsoft BiH tj. Microsoft-ov globalni program "Partneri u učenju". Takmičenje je organizovano uz podršku obrazovnih institucije u Bosni i Hercegovini, Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u BiH i vodećih kompanija. Petočlani timovi pobjedničkih srednjih škola regionalnih takmičenja sa područja cijele BiH se u subotu takmiče u finalu, a istovremeno biramo i najinovativnije nastavnike koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju inovativnih nastavnika u Moskvi koje se održava 21.-24.marta 2011. godine.

Kako je takmičenje interesantno i značajno za razvoj mladih ljudi, a tematika veoma aktuelna u 21. vijeku, privuklo je i veliku pažnju predstavnika međunarodne i diplomatske zajednice u BiH, te su svoje prisustvo potvrdili predstavnici ambasada Velike Britanije i Francuske, direktor Save the Children Norway, te predstavnici UNICEF-a i OSCE-a.

Skupu će se obratiti direktor British Council-a Michael Moore i direktorica Microsoft-a BiH, Lejla Zukić-Krivdić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave