ICBL: Seminar na temu "Priprema i pisanje projekata za EU Programe i Fondove", 09.10.2010. godine u Banjaluci

27.09.2010. 16:50 / Izvor: eKapija.ba
ICBL: Seminar na temu 'Priprema i pisanje projekata za EU Programe i Fondove', 09.10.2010. godine u Banjaluci

Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) u saradnji sa organizacijom EU Access iz Beograda, organizuje jednodnevni seminar na temu "Priprema i pisanje projekata za EU Programe i Fondove". Trening će se održati u subotu, 09.10.2010.godine, u periodu o 10-19 časova u savremeno opremljenim prostorijama ICBL-a.

S obzirom na to da je od najvećeg značaja za Evropsku budućnost BiH da se pomogne onim organizacijama koje imaju inicijativu, potencijala za razvoj i efikasne rezultate, i da je državni prioritet da osposobi kadrove za uspješan menadžment EU projekata, u organizaciji EU Access-a predstojeći seminar omogućava sveobuhvatan pregled mogućih izvora finansiranja za projekte, brzo učenje relevantnih vještina za pripremu prijedloga projekata i razumijevanje prirode i načina komuniciranja sa EU Institucijama.

Trening "Priprema i pisanje projekata za EU Programe i Fondove" omogućava učesnicima da saznaju kako maksimalno iskoristiti sredstva koja nam je EU stavila na raspolaganje. Radiće se aktivno na razvoju konkretnih projekata, pri čemu je program seminara potpuno prilagođen individualnim potrebama učesnika i donatora. Na kraju programa učesnici će imati prijedlog projekta koji ispunjava najviše kriterijume donatora i ovladaće vještinama neophodnim za uspjeh u EU Areni.

Potrebno je da se svi zainteresovani polaznici EPP treninga registruju na EU Access web sajtu kako bi im EU Access tim poslao materijale za pripremu.

Detaljne informacije možete pronaći na www.icbl.ba odnosno na linku OVDJE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave