Oracle i Price Waterhouse Coopers: Seminar za sisteme zaštite banaka, 06.05.2009. godine u Sarajevu

14.04.2009. 13:14 / Izvor: eKapija.ba
Oracle i Price Waterhouse Coopers: Seminar za sisteme zaštite banaka, 06.05.2009. godine u Sarajevu

Proteklih godina su mnoge banke potrošile jako puno vremena, napora i novca trudeći se da zaštite informacije i sisteme kritične za njihovo poslovanje od napada izvana. Većina njih je implementirala neku vrstu mjera za zaštitu od eksternih napada uključujući: firewalle, detektore napada (intrusion detection), anti-virus, anti-spam, "sigurne mreže", rješenja za upravljanje incidentima i slično.

Međutim, sve su češći drugi, vrlo destruktivni i vrlo skupi napadi koji se već godinama dešavaju, ali ostaju neprimjećeni ili se prikrivaju. Ovi napadi, tiho, bez znanja javnosti, uzrokuju ogromne štete velikom broju kompanija, i tek su se odnedavno pojavile zakonske odredbe za provjeru interne sigurnosti. Ove odredbe nalažu organizacijama da štite privatne informacije koje posjeduju o svojih korisnicima a potrebni su im u poslovanju. Najveća prijetnja ovakvim informacijama su napadi iznutra, ali nažalost, većina organizacija ovome ne poklanja dovoljnu pažnju ili jednostavno ne zna kako se s tim boriti.

Oracle BH sa partnerom Price Waterhouse Coopers (PWC) obrađuje niz veoma važnih tema za poslovanje banaka; od zaštite sistema i informacija iznutra, podjele odgovornosti između osoba koje su odgovorne za administraciju sistema, osoba koje su odgovorne za sigurnost informacija, i osoba koje koriste ove informacije, preko Auditinga i revizije, do sigurnost i zaštita privatnosti podataka, upravljanje korisničkim identitetima.

Pored ovog, Oracle BH sa partnerskim firmama Multicom i Combis, svojim sadašnjim i potencijalnim korisnicima nudi mogućnost da saznaju iz prve ruke koja su moguća rješenja sa kojima mogu uštediti novac i vrijeme potrebno za adekvatnu podršku poslovnim procesima i poslovnom izvještavanju prema Basel II i sličnim reglativama, te kako upravljati dokumentima, i kako osjetljive i povjerljive dokumente i elektronsku poštu zaštiti od neželjenih uvida.

Pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji Oracle rješenja koja će se održati u srijedu, 06.05.2009. u hotelu Evropa u Sarajevu sa početkom u 09:30h.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave