Sarajevo će u dva sajamska dana biti najveća platforma iz oblasti OI Evrope

18.10.2017. 12:53 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo će u dva sajamska dana biti najveća platforma iz oblasti OI Evrope

80 izlagača iz 20 različitih zemalja, na 2.000 kvm i ove godine dočekuje potencijalne poslovne partnere.

Sarajevo će u dva sajamska dana biti najveća internacionalna platforma iz oblasti obnovljivih izvora u Evropi!

08. i 09. sljedećeg meseca, po četvrti put  Sarajevo će biti domaćin međunarodnog sajma

"RENEXPO® BIH"

Najveća i  najznačajnija platforma za investitore, donosioce odluka, predstavnike ministarstava i opštinskih struktura, kao i poslovne rukovodioce iz sektora energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, i ove godine organizira se u kongresnom centru hotela Hills.

Ulaz na sajam je besplatan, uz obaveznu registraciju.

Registruj se!

Tradicionalni međunarodni sajam "RENEXPO® BIH" predstavlja jedinstven energetski događaj u regionu Zapadne Evrope.

80 izlagača iz 20 različitih zemalja, na 2.000 kvm i ove godine dočekuje potencijalne poslovne partnere.

Ove godine, značaj našeg sajma prepoznala je i kompanija iz Indije, Triveni Turbines.

Kroz sajamsko-konferencijske sadržaje, "RENEXPO® BIH" pruža  i radionice, B2B sastanke, stručni obilazak sajma, seminare i drugi prateći program poput svečanog otvaranja i večernjeg prijema.

Šest  profesionalnih konferencija, tri stručne  radionice i Reenergy brokerski događaj podržan od strane Enterprise Europe Network na RENEXPO BiH!

Ono po čemu je Renexpo nadaleko poznat su stručne konferencije koje okupljaju preko 700 učesnika u toku dva dana.

Predstavljanje projekata i uvid u najnovije tehnologije iz oblasti zaštite životne sredine,upravljanje vodama, inovacija, vjetroenergije, hidroenergije, upravljanja otpadom čini konferenciju na Renexpo sajmu nezaobilazni događaj za sve one koji idu u korak sa budućnošću.

Koje vas to konferencije očekuju na RENEXPO® BIH možete pogledati na linku

program koferencija

Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ  predstaviće projekat "Strategija obnove zgrada u BiH- mobiliziranje ulaganja u energetsku obnovu postojećeg fonda zgrada". Kao i prethodnih godina, GIZ prepoznaje značaj RENEXPO sajma i svojom podrškom doprinosi značaju i činjenici koliko to potencijal ima  bosanskohercegovačka industrija.

Fabrika cementa Lukavac na 2. konferenciji o Upravljanju Čvrstim Otpadom u BiH, predstaviće svoj projekat "Korišćenje otpada kao alternativnog goriva".

Nakon izuzetnih prezentacija o velikim realizovanim i planiranim projektima, tehničkim rešenjima, turbinama sledi  "hydropower get together" gde zainteresovani imaju priliku da se upoznaju sa preko 25 investicionih projekata MHE i 7 projekata VHE. Višegodišnji partner na događaju, agencija FIPA ističe značaj događaja. Uz izveštaj sa događaja, pristigla je i zahvalnica:

Hvala vam na mogućnosti da FIPA predstavi investicioni potencijal Bosne i Hercegovine u oblasti obnovljivih izvora, energije vjetra i energije vode, u okviru konferencijskog programa", obratio se g. Amir Kazić, stručni savjetnik i  regionalni zastupnik u Mostaru agencije za unapredjenje stranih investicija FIPA, koji će na konferenciji predstaviti hidroenergetski potencijal Bosne i Hercegovine, poticajne mjerama i investicionom ambijentu BiH.

Na konferenciji hidroenergije pridružuju nam se kompanije poput Global Hydro Energy, Andritz Hydro, Kőssler gmbh&Co, Hydroplan UK, Hydrohrom sro, Hydro Control doo i mnoge druge.

Vanja Ćurin, član uprave Evropske asocijacije za biomasu AEBIOM istakao je da "Posljednjih godina u BiH i Regiji, svjedočimo rastu bioenergetskih projekata kako u proizvodnji biogoriva tako i u proizvodnji toplinske i električne energije i bioplina. Želim naglasiti još jednom da niti jedan drugi izvor energije nije CO2  neutralan, toliko pristupačan, rasprostranjen i uvjek dostupan.

Ova razmišljanja, iskustva, barijere i prednosti na koje nailaze proizvođači i korisnici, izazovi i mogućnosti koje nam daje bioenergija želio bih podjeliti sa vama."

U Bosni i Hercegovini prisutan je problem neadekvatnog ispuštanja otpadnih voda u tokove. Tek nekoliko opština ima funkcionalna postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizacije, što dovodi u opasnost brojno stanovništvo koje koristi vodu direktno iz tokova . O ovom problemu, ali i o potencijalnim rješenjima diskotovaće se  na  2. Medjunarodnoj Konferenciji o Održivom upravljanju Vodom za Piće i Otpadnom Vodom u BiH.

Ekskluzivitet događaja je Okrugli Sto o Energiji Vetra. Ključni tržišni akteri i donosioci odluka u direktnom razgovoru pronalaziće  rješenja za ulaganja i izgradnju vjetroelektrana u BiH.. Informacije iz prve ruke o implementaciji VE Mesihovina, ulozi finansijera projekta, banke KfW, planiranim projektima  biće dostupne prisutnima.

Program podrške za investitore i industriju vjetroelektrana priznat je od vodećih proizvođača vjetrogeneratora, kao što je General Electric, Vestas, Senvion i mnogih učesnika.

Želite prisustvovati na nekoj od konferencija?

Požurite sa registracijom, jer su mjesta ograničena!

Reeco grupa čitaocima Akta.ba, globalnog platinastog medijskog partnera RENEXPO sajma poklanja kod za popust na konferencije.

Pri registraciji ukucajte kod BIH17SPECIAL i iskoristite pogodnost!

REGISTRACIJA na konferencije

Organizator, Reeco Grupa iz Nemačke, poziva sve predstavnike, investitore, rukovodioce, profesore i studente da se pridruže ovom velikom događaju za budućnost BiH u oblasti obnovljivih izvora energije sa pozivom "Otvorimo vrata i gradimo mostove za čistiju BiH!"

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave