Upravljanja prihodima u prodaji

26.04.2019. 10:08 / Izvor: Akta.ba
Upravljanja prihodima u prodaji

Kroz ovu radionicu učesnicima se daju konkretna i praktična znanja o upravljanju prihodima prodaji.

Upravljanje prihodima u prodaji predstavlja jedinstveni pristup i analizu iskustava raznih industrija na poboljšanju finansijske konsolidacije prodajnih opcija. RGM je moderna prodajna metodologija koju primjenjuju uspješne internacionalne korporacije kao i multilevel firme. RGM pospješuje razumijevanje i povećanje profitabilnosti u poslovanju. Ova metoda mijenja kvalitet poslovnih odluka.

Kroz ovu radionicu učesnicima se daju konkretna i praktična znanja o upravljanju prihodima prodaji. Učesnici će naučiti kako da iskoriste RGM kao praktičan alat menadžerskog poslovanja i optimiziraju resurse kompanije za veću profitabilnost. RGM vas uči kako da iskoristite sve dostupne resurse u kompaniji da na efikasniji način upravljate prodajom i prihodima za dugoročno profitabilno poslovanje. Saznajte i koji su najnoviji potrošački trendovi u svijetu te kako ih iskoristiti na lokalnom tržištu.  

Radionicu vodi vrhunski prodajni menadžer koji svoja dokazana praktična iskustva u poslovanju stavlja vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do maksimalno 20 učesnika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a tokom ovog radionice imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja iz vaše prakse.

Ciljevi

  • Upoznavanje sa Revenue Growth Managment-om
  • Upoznavanje sa RGM terminima
  • Upoređivanje našeg poslovanja sa primjerima iz regiona i svijeta 
  • Korištenje praktičnih RGM tehnik a za povećanje profitabilnosti

Teme

  • RGM vizija 
  • RGM istorija 
  • Šta je to RGM u praksi
  • Koristi upravljanja prihodima
  • Emma video 
  • Transakcije i savremena finansijska terminologija 
  • Taboo game 
  • Prodajne cijene  

 

Metodologija rada  

  • Rad u maloj grupi do 20 učesnika
  • Intezivni trening i diskusije između učesnika 
  • Vježbanje na realnim primjerima iz prakse
  • Rješavanje realnih poslovnih problema uz primjenu naučenog  

Kome je radionca namijenjena

Ova radionica je namijenjena menažerima u prodaji, prodavcima i komercijalistima u sektoru FMCG / robama široke potrošnje, prodavcima u veleprodaji i svima koji žele dodatno usavršavanje u upravljanju i optimizaciji prihoda.

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije.

Certifikat

Po završetku radionice učesnici dobijaju CPE certifikat.

Trener

Dejan Stojanović Vlasnik konsalting agencije DOS Academy Beograd i partner u 1BC Austria 

Menadžment konsultant, trener i kouč. Već 28 godina rada u biznisu. Svoje radno iskustvo u privredi prenosi kroz treninge liderstva, komunikacije i prodaje. Radio je na liderskim pozicijama u multinacionalnim i domaćim FMCG kompanijama u kojima je inspirisao i implementirao brojne promjene. Poseban fokus daje povećanju kapaciteta pojedinca u cilju poboljšanja rezultata organizacije. Stava je da unapređena kritična masa pojedinca može da izvrši kvalitetnu promjenu koju organizacija zahteva. Dejan Stojanović je karijeru trenera započeo u TCCC Beverage University-ju, kao prvi certificirani lider za teritoriju 28 zemalja Evrope. Obuku je držao na engleskom jeziku na svim tržištima Balkana i jugozapadne Evrope. Učesnik je brojnih konferencija, radionica, panela i predavanja na renomiranim domaćim i inostranim institucijama. Kada ga upitaju da opiše sebe u obliku nekog proizvoda, Dejan odgovara: “Japanski nož”, predmet koji spaja mnoge kvalitetne alatke i kreativni pribor. Po prirodi coach, po profesionalnoj orijentaciji analitičar, po hobiju pčelar. Dejan je oženjen Sanjom, doktorkom ekonomskih nauka, sa kojom ima sina Ognjena. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave