Online radionica: Sigurnost hrane i COVID-19
Svjedoci smo izuzetno brzih i radikalnih promjena u svijetu, kako u svakodnevnom, tako i poslovnom životu.
Svjedoci smo izuzetno brzih i radikalnih promjena u svijetu, kako u svakodnevnom, tako i poslovnom životu. Zaposlenici su prinuđeni prilagoditi se novim procesima, dodatnim zadacima i tehnologijama. Iako mnogima edukacije nisu na listi prioriteta moramo biti svjesni da tržište danas, više nego ikada, zahtijeva napredne i učinkovite vještine i kompetencije. Nezavisno i fleksibilno usavršavanje posebno je važno u trenutnoj situaciji. Naši inovativni koncepti prijenosa znanja nude optimalno okruženje za učenje i lični razvoj.
Online seminare provode kvalificirani predavači, a osmišljeni su na način da se posebno podupire proces samostalnog učenja i olakša primjena u praksi s posebnim naglaskom na visoku praktičnu orijentaciju, kako biste ono što naučite što brze iskoristili u poslu.
Svijet se suočava sa do sada neviđenom prijetnjom koju predstavlja pandemija COVID-19 i koja je izazvala niz promjena u našem svakodnevnom poslovnom i privatnom životu. Donesene mjere opreza dovele su do zatvaranju obrazovnih institucija, ugostiteljskih objekata, mnogih kompanija različitog opsega djelovanja, te restrikciju putovanja i bilo kakvih društvenih okupljanja. Za mnoge od nas, rad od kuće postao je svakodnevnica, međutim u prehrambenom sektoru to nije moguće. Uprkos mnogim opasnostima i preprekama, svi u prehrambenom lancu neprekidno rade na proizvodnji i distribuciji prehrambenih proizvoda.
Program seminara
- Utjecaj pandemije virusa COVID-19 na prehrambeni sektor
- Smjernice WHO/FAO za prehrambeni lanac u vrijeme pandemije
- Kako standardizacija i sistem upravljanja sigurnošću hrane doprinose smanjenju rizika po sigurnost hrane?
- Ponašanje, zdravlje i zaštita radnika u prehrambenom sektoru tokom pandemije
- Čišćenje i dezinfekcija proizvodnih prostora
- Preporuke i upute za sve subjekte koji posluju sa hranom s ciljem smanjenja širenja virusa COVID-19
Cilj seminara
Prenijeti znanja o sigurnosti hrane, kao i preporuke za postupanje u vrijeme pandemije i smjernice Svjetske zdravstvene organizacije za prehrambeni sektor, te osigurati da sudionici budu u stanju stečeno znanje primijeniti u svojim svakodnevnim aktivnostima.
Ko može sudjelovati
Osobe koje su u organizaciji zadužene za poslove u vezi sa sistemima upravljanja sigurnošću hrane, (rukovodstvo, nabava, prodaja, proizvodnja, skladišta, infrastruktura, transport). Tehnička znanja nisu preduslov za prisustvo seminaru.
Seminar je namijenjen menadžerima, voditeljima timova za sigurnost hrane, tehnolozima u proizvodnji, vlasnicima i zaposlenicima organizacija koje sudjeluju u bilo kojem segmentu lanca hrane.
Uvjerenje
Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju, priznata od međunarodnih institucija i kao takva može poslužiti kao polazna osnova za daljnje usavršavanje na ovom području.
PREDAVAČ
Stručnjaci i vodeći auditori TÜV Croatia d.o.o. - TÜV NORD Group
DATUM ODRŽAVANJA
28.05.2020.
PLATFORMA ZA ODRŽAVANJE WEBINARA
Platforma za učenje na daljinu & Microsoft Teams (Nije potrebna instalacija. Polaznici će dobiti link i pristupne podatke za uključenje.)
CIJENA SEMINARA
75,00 EUR
POSTUPAK PRIJAVE
1.Ispunjenu prijavnicu dostaviti:
email: alagumdzija@tuv-nord.com
fax: +387 33 650 730
2. Polazniku se mailom ili faksom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplatu
UPLATA
Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.
TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.
KONTAKT OSOBA
Adna Lagumdžija
TÜV Croatia d.o.o.
Predstavništvo u Bosni i Hercegovini TÜV NORD GROUP
Tel/Fax: +387 33 650 730
Mob: +387 61 155 917
Email: alagumdzija@tuv-nord.com
Prijavnica
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.