CETEOR organizuje program obuke energijskih auditora i certifikatora

07.08.2020. 11:41 / Izvor: Akta.ba
CETEOR organizuje program obuke energijskih auditora i certifikatora

CETEOR d.o.o. Sarajevo organizuje program osposobljavanja - Modul 2 i program usavršavanja - Modul 3, za lica koja vrše energijski audit i/ili energijsko certificiranje zgrada, u septembru 2020. godine.

CETEOR d.o.o. Sarajevo organizuje program osposobljavanja - Modul 2 i program usavršavanja - Modul 3, za lica koja vrše energijski audit i/ili energijsko certificiranje zgrada, u septembru 2020. godine.

ENERGIJSKO AUDITIRANJE I ENERGIJSKO CERTIFICIRANJE ZGRADA U FBIH u skladu sa Zakonom o energijskoj efikasnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine (Službene novine Federacije BiH broj 22/17) i podzakonskim aktima

CETEOR d.o.o. Sarajevo kao ovlašteni nosilac programa obuke stručnog osposobljavanja i usavršavanja energijskih auditora u FBiH (odlukom Federalnog ministarstva prostornog uređenja od 31.12. 2010. godine Rješenje br. UPI/03-23-2-303/10), punih 10 godina uspješno educira diplomirane inženjere mašinstva, arhitekture, građevine i elektrotehnike za sticanje ovlaštenja/licence za provođenje detaljnih energijskih audita i energijsko certificiranje zgrada sa jednostavnim (Modul 1) i složenim sistemima (Modul 2).

"Potvrda našeg uspjeha jeste činjenica da je 95 posto ovlaštenih energijskih auditora u FBiH, završilo obuku CETEOR-a. Do sada je uspješno realizovano devetnaest (19) obuka za MODUL 1, šest (6) obuka za MODUL 2 i sedam (7) Programa stručnog usavršavanja (Modul 3) za ukupno 700 polaznika. Kvaliteta obuke koju provodimo sa posebnim akcentom na praktični dio, osigurava našim polaznicima brzo usvajanje znanja i samostalno obavljanje energijskih audita, što ih na zahtjevnom konsutantskom tržištu čini konkurentnijim i poželjnijim. Dodatno, svi naši polaznici po sticanju ovlaštenja za provođenje detaljnih energijskih audita i energijsko certificiranje zgrada, imaju mogućnost biti angažirani na projektima auditiranja koje provodi CETEOR, te praktično primjeniti svoje znanje i ostvariti dodatni prihod", saopšteno je.

Trenutačno je aktivan poziv za učešće svih zainteresiranih tehničkih lica koji su prethodno evaluirali obuku Modula 1, a žele se dodatno osposobiti za energijsko auditiranje i certificiranje zgrada sa složenim tehničkim sistemom Modul 2 ili usavršiti kroz program usavršavanja Modul 3.

Poziv za program osposobljavanja – Modul 2 i Program usavršavanja – Modul 3, možete preuzeti klikom na link: POZIV-Modul 2 i POZIV-Modul 3.

INFORMACIJA: Način održavanja programa osposobljavanja i usavršavanja u periodu COVID-19

Shodno opredjeljenju Federalnog ministarstva prostornog uređenja - FMPU (dopis FMPU br.04-19-846/20, od 15.07.2020. godine), da se Program osposobljavanja održi kao i do sada, u formi ''in situ training'' što podrazumijeva fizičko održavanje obuke u hotelskoj sali uz prisustvo svih polaznika obuke u toku trajanja nastave, napominjemo da će obuka biti organizovana u skladu sa  preporukama nadležnih zdravstvenih institucija vezano za trenutnu epidemiološku situaciju, te odlukama Kriznih štabova FBiH i KS u pogledu organizovanja skupova različite namjene. Tokom trajanja  Programa osposobljavanja biće poduzete sve mjera zaštite i socijalne distance  odnosno osigurat će se propisana fizička distanca, korištenje zaštitnih maski i rukavica, dezinficijensa i sl.

Kako se mogu registrovati za programe koji me zanimaju?

Registracija svih zainteresiranih učesnika vrši se putem prijavnog obrasca koji je dostupan u okviru poziva, na web stranici CETEOR-a www.ceteor.ba i na društvenim mrežama organizatora, ili klikom na link OVDJE. Nakon preuzimanja istog, potrebno je popunjeni obrazac proslijediti na kontakt fax: +387 33 205 725, ili e-mail: certificiranje@ceteor.ba.

Za više informacija o pozivu, uslovima učešća, broju učesnika, vremenskom periodu trajanja obuke shodno tehničkim strukama, terminu provjere znanja, te kotizaciji, možete dobiti izravno od: MA. Džana Jusufović, dipl.ing.arh. na tel: +387 33 563 586 ili preuzimanjem poziva sa linka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave