Seminar: Novi pristup prodaji

17.09.2020. 09:30 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Novi pristup prodaji

Uspješna prodaja važna je za uspjeh u bilo kom poslu.

Seminar: Novi pristup prodaji

Datum i mjesto održavanja: 08.10. - Sarajevo

Predavač: Jasmin Kukuljac

Seminar je ograničen na 15 učesnika, požurite sa prijavom!

 

Naš centar može ispoštovati sve upute Svjetske zdravstvene organizacije vezano za održavanje sminara. Te upute se odnose na obaveznu distancu u sali, provjetravanje, te svježi zrak i klimatizacija kao prostori za kafe pauze.

 

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

 

Uspješna prodaja važna je za uspjeh u bilo kom poslu. Ukoliko ćete raditi kao mladi asistent na prodaji preko interneta ili kao rukovodilac tima prodaje, postizanje najboljih rezultata određuje ne samo vaše znanje o sopstvenom proizvodu/usluzi već i razumijevanje klijenata i sposobnost komunikacije kojom se postiže cilj.

Uspješna prodaja obuhvata svaki aspekt procesa prodaje, pruža savjete o zauzimanju pravilnog odnosa i stava prema prodaji, samoorganizovanje, razumijevanje potreba kupaca i rad sa njima, kao i izgradnja osnovnih vještina prezentacije, pregovaranja i timskog rada.

Savremena prodaja svoje aktivnosti bazira na osnovu rezultata naučnog istraživanja tržišta, kompletnog oblikovanja sistema ponude proizvoda ili usluga, uspostavljanja kontakta i komunikacije sa kupcima na dugoročnoj osnovi i drugim aktivnostima u smislu izgrađivanja stabilne pozicije na tržištu.

Promjene na tržištu utjecale su na preokret u procesu prodaje, kako u načinu poslovanja menadžera prodaje, tako i prodavača. Rast konkurencije pojačao je uticaj globalizacije tržišta, skratio životni ciklus proizvoda i stvorio nejasne granice u razvoju informacionih i komunikacionih tehnologija, a samim rim i porast u indirektnoj konkurenciji u svim sferama biznisa.

Sve ove promjene utjecale su na stvaranje novog pristupa upravljanja procesom prodaje, a koji se ogleda u poslovanju sa manjim brojem dobavljača, povećana očekivanja u odgovoru i uvećanu moć potrošača. Prodajni proces je usvojio relacioni koncept prodaje – upravljanje odnosom sa kupcima, prodaju u timovima, globalno upravljanje ključnim klijentima, prodaja unutar kompanije i stavljanje fokusa na produktivnost.

Na seminaru koji za Vas organizuje SYS Company, a kroz koji će vas voditi vrhunski komercijalni direktor sa bogatom profesionalnom karijerom Jasmin Kukuljac.

 

Teme seminara:

✓ Zašto je dobro razumijevanje potreba osnova dobre ponude? – Važnost otkrivanja kupovnih motiva.

✓ Zašto je neophodna dobra priprema za prodajni razgovor? – Organizacija potencijala.

✓ Kako napraviti vrhunski prodajni razgovor?

✓ Šta je to aktivno slušanje i zašto većina ima problem s tim? – Tehnike i važnost aktivnog slušanja.

✓ Kako prezentirati proizvod u skladu sa klijentovim prioritetima?

✓ Zašto je završetak jedne najbolje mjesto za početak druge prodaje? – Cross & up selling.

✓ Zašto je komunikacija vrlina najuspješnih prodavača? – Samo ljudima je dan dar govora.

✓ Kako slušati i što postižemo pravim pitanjima? – Koja su to pitanja?

✓ Šta moramo znati i kako komunicirati s različitim ljudima?

✓ Kako izgrađujemo pobjednički tim saradnika?

✓ Da li je prodaja komunikacija ili manipulacija?

✓ Koje su tehnike obrane pred manipulacijom?

✓ Kako motivirati sebe i svoj tim saradnika?

 

Ciljna skupina polaznika:

Seminar je namijenjen prodavačima, prodajnim predstavnicima, savjetnicima prodaje, prodajnim menadžerima, svima koji sudjeluju u prodajnom procesu u B2C ili B2B prodaji. Ovaj program pružit će snažnu potporu prodajnom osoblju kako bi temeljem kupčevih potreba pronašli pravo rješenje i zadovoljili ga.

 

PREDAVAČ

Jasmin Kukuljac

Iskusni komercijalni direktor sa bogatom profesionalnom karijerom koji je radno iskustvo sticao kao KAM, a kasnije i direktor u Direktora Nestle Adriatic BH, izvršni direktor u Markur/Vienna Osiguranje i na kraju kao komercijalni direktor i član uprave u Orbico akademiji.

Jamin posjeduje visok nivo poznavanja distributivnih kanala i ekspert je za širenje tržišta i razvoja poslovanja. Njegove vještine uključujuju procese od pregovora, akvizicija, razvoja principala, poslovnih partnera do nadgledanja svakodnevnog poslovanja, sa visokom sposobnošću vođenja komercijalnih timova u cilju rasta P&L performansi i povećanja prihoda.

Kroz upravljao sektorima prodaje, marketinga, rizika i tehnikom osiguranja i upravljao timovima kod uspješnih lansiranja i implementacije novih brandova i proizvoda.  Sa velikim procentom uspjeha akvizira je nove brandove i principale za teritoriju SEE.

Kroz svoju dugogodišnju karijeru bio je učesnik konferencija FMCG, Lidership konferencije, AC Nielsen, Non stop sales i mnoge druge kao predavač, panelista i ekspert, a trenutno je gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i BURCH univerzitetu.

Kroz svoje bogato radno iskustvo naš predavač također je radio: Treninge za uposlenike iz 21 zemlje koji obnašaju razne funkcije od KAM, Brand Managera, Finansijskih kontrolora, Team lidera, Komercijalnih Direktora, GM-ova, bio lider tima za edukaciju u sektoru pregovora, prodaje, prezentacijskih vještina, partner managementa te motivacije, upravljao sektorima prodaje, marketinga, rizika i tehnikom osiguranja i upravljao timovima kod uspješnih lansiranja i implementacije novih brandova i proizvoda te sa velikim procentom uspjeha akvizira nove brandove i principale za teritoriju SEE.

 

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA SEMINARA

SYS Company edukacijski centar

Adresa: Zmaja od Bosne 12C (Kubus C), 71000 Sarajevo

Vrijeme: 08. oktobar, 10-16h

 

CIJENA SEMINARA

Kotizacija za učešće na seminaru Novi pristup prodaji iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 01. oktobra iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 315,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

✓ Učešće na seminaru

✓ Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi

✓ Materijal za pisanje

✓ Potvrdu o učešću na seminaru

✓ Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

 

VIŠE INFORMACIJA I PRIJAVA!

 

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem:

E-mail: edu@sys.ba, Tel: 033 931 000

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave