Webinar: Proizvodnja – Radni nalozi i prilagođavanje dokumentacije za proizvodnju

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Webinar: Proizvodnja – Radni nalozi i prilagođavanje dokumentacije za proizvodnju

Proizvodnja – Radni nalozi i prilagođavanje dokumentacije za proizvodnju

24.09.2021. 09:34 / Izvor: Akta.ba

WEBINAR I 7. OKTOBAR I 11 SATI 
Proizvodnja – Radni nalozi i prilagođavanje dokumentacije za proizvodnju

U komplesnom procesu proizvodnje je važno imati u svakom momentu mogućnost unosa i pregleda podataka u realnom vremenu. S obzirom da se u jednom proizvodnom procesu dešava više događaja paralelno, pojavljuje se potreba da se ti događaji unesu, obrade i naknadno vide na pregledan i jasan način. Osim toga potrebna je istorija tih dešavanja da bi se u kasnijim postproizvodnim analizama lako i pregledno analizirali svi elementi od prijema robe do reklamacija. 

PRIJAVA NA BESPLATAN WEBINAR

Na webinaru ćemo pokazati zaokruženi proces od momenta prijema robe u fabriku pa sve do izrade naknadne dokumentacije za reklamaciju i to: 

  • Prijem robe
  • Ulazna kontrola
  • Proizvodnja
  • Izlazna kontrola
  • Otprema robe
  • Reklamacija na robu

U modulima koji se kreirani za rješavanje ove problematike, korištene su sve prednosti PANTHEON-a u smislu opensource mogućnosti izmjene baze, kao i samog programiranja,  tj. izrade novih procedura, tabela za unos podataka, izrade novih izvještaja. U konačnici je dopunjeno i automatsko fakturisanje prema završenim radnim nalozima i slanje određenih automatskih obavještenja e-mailom prema zahtjevima određenih službi. Poseban naglasak je stavljen na jednostavnost i lako praćenje kretanja, tj. u kojoj se trenutno fazi obrade nalazi zaprimljena roba.

Tema ujedno skreće pažnju i na jednu od važnijih prednosti PANTHEON-a, a to je mogućnost custom-izacije programa prema zahtjevima naprednih korisnika. Osim ovog posebno je i pojašnjena mogućnost da se sve ove promjene dešavaju po potrebi na serverima u samom cloud-u.

Predavač: Dragan Mićić, direktor NetX Technology

PODIJELI:

TAGOVI:

#Webinar

#Radni nalozi

#proizvodnja

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave