Interaktivna radionica: Uspostavljanje onboarding kulture

30.09.2021. 10:06 / Izvor: Akta.ba
Interaktivna radionica: Uspostavljanje onboarding kulture

Radionica Uspostavljanje onboarding kulture je edukativni program usmjeren na osposobljavanje polaznika o smislu i značaju procesa onboardinga.

Interaktivna radionica

Uspostavljanje onboarding kulture

Datum održavanja: 26.10. - Sarajevo
Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč.

Radionica je ograničena na 16 učesnika, požurite sa prijavom!
Radionicu možete pohađati i online uživo, iz vlastitog doma ili ureda!

Radionica Uspostavljanje onboarding kulture je edukativni program usmjeren na osposobljavanje polaznika o smislu i značaju procesa onboardinga, kao i na prenošenje praktičnog know-how znanja koje polaznici mogu primijeniti po završetku radionice na svoj biznis.

Onboarding proces (u bukvalnom prevodu "ukrcavanje" uposlenika) je proces u kojem novi uposlenici usvajaju potrebno znanje o samoj kompaniji i poslovima na koje su primljeni, te usvajaju standarde ponašanja i načine na koji tim funkcioniše kako bi postali učinkoviti članovi organizacije.

Ovo je proces uklapanja novih uposlenika u postojeću klimu kompanije koji se prethodnih decenija svodio na prosto upoznavanje uposlenika sa kolegama, uz uručenje potrebnih sredstava za rad (uniforma, telefon, računar i slično).

Međutim, savremeni uposlenici traže više od svog radnog mjesta. Traže kompaniju sa kojom će zaista biti povezani i očekuju od svog novog poslodavca da im omogućiti to povezivanje.

Galupovo istraživanje pokazuje da samo 12% uposlenika smatra da su ih njihove kompanije dobro onboard-ovale, dok 43% HR menadžera smatra da njihove kompanije uzaludno troše vrijeme i novac uslijed loše organizovanih i neefikasnih onboarding procesa.
Ova radionica se u cijelosti bazira na konkretnim primjerima dobre onboarding prakse, uz davanje kompletne strategije za izradu onboarding plana I strategije.

Teme radionice:

Kreiranje efikasnog onboarding procesa zasnovano je na 4C modelu SHRM fondacije (Society for Human Resource Management).

Ovaj model podrazumijeva rad na 4 krucijalne oblasti svakog uspješnog onboarding procesa, spram kojih će i trening biti podijeljen na 4 cjeline:

- Compliance – upoznavanje novog uposlenika sa svim relevantnim kompanijskim procedurama;
- Clarification – osiguravanje da je novi uposlenik dobro razumio svoje dužnosti, te kako da svoje poslovne zadatke obavlja efektivno;
- Culture – upoznavanje uposlenika sa formalnim i neformalnim normama organizacije;
- Connection – razvijanje veza sa ostalim uposlenicima i integracija novog uposlenika u posotojeći tim.

Cilj radionice:

Cilj ove radionice nije samo da edukuje polaznike o potrebi i benefitima uspostavljanja onboarding kulture, već i da polaznici odu iz sale sa postavljenom strategijom i izrađenim nacrtom plana za uspostavljanje onboarding procesa unutar svojih kompanija.

Dakle, radionica je maksimalno orijentisana na praktičnu primjenu.

Cijena:

Kotizacija za učešće na radionici Uspostavljanje onboarding kulture iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 18. oktobra iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

- Učešće na radionici;
- Dokumentaciju i nastavni materijali u printanoj formi;
- Materijal za pisanje;
- Potvrdu o učešću na seminar;
- Osvježenje na pauzama i zajednički ručak.

DETALJAN SADRŽAJ I PRIJAVA

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave