Internet slavi rođendan, InternetAcademy poklanja i do 560€ uštede na školarini

29.10.2021. 07:57 / Izvor: Akta.ba
Seminari

InternetAcademy nudi širok opseg isplativih zanimanja za koja možete da se školujete, pa je vjerovatnoća da ćete pronaći neki smjer za sebe velika.

Na internetu ili na Akademiji – online ili tradicionalna nastava

Dvadeset devetog oktobra 1969. godine u 22:30 u laboratoriji na Univerzitetu u Kaliforniji prva elektronska poruka poslata je sa jednog kompjutera na drugi. Nije bilo riječi o nekom inspirativnom ispisu. I tadašnji programeri su bili pragmatični. Pokušali su da otkucaju riječ "login", ali je sistem pao nakon "o". Upravo to "lo" je označilo rođenje interneta, te se svake godine, počev od 2005, na ovaj dan slavi Dan interneta. Datum se obilježava i u Bosni i Hercegovini.

Gdje drugo nego na InternetAcademy?

Povodom "rođendana" jedne od najznačajnijih inovacija u historiji, InternetAcademy nagrađuje svoje buduće polaznike sniženim cijenama školovanja i do 560 eura do 31. oktobra, kako biste i sami mogli da postanete jedan od visokoplaćenih eksperata u virtuelnom okruženju kao što su menadžeri elektronskih prodavnica, SEO i PPC menadžeri i community menadžeri. Da li ste spremni da unovčite svaki trenutak korištenja interneta?

Upišite se na InternetAcademy i zaplovite u vode profitabilnog digitalnog biznisa i marketinga.

Ne toliko baksuzan broj 13

Čovjek bi trebalo da uči i da se usavršava tokom čitavog života. Najprije kroz formalno i neformalno obrazovanje, a potom i kroz posao. Najracionalnija odluka o karijernom usmjerenju jeste ona skrojena prema sopstvenim interesovanjima i aspiracijama, a u skladu sa potrebama tržišta rada.

InternetAcademy nudi širok opseg isplativih zanimanja za koja možete da se školujete, pa je vjerovatnoća da ćete pronaći neki smjer za sebe velika. Polaznici ove ustanove uspješno pronalaze posao odmah po završetku jednogodišnjeg programa. O njihovim digitalnim kompetencijama poslodavcima govore svjetski priznati certifikati prestižnih institucija kao što su Cambridge, IQN, CIM i Google.

Zahvaljujući inovativnom obrazovnom pristupu utemeljenom na više od 20 godina iskustva, za samo 12 mjeseci polaznici InternetAcademy stiču znanja i vještine za koje bi inače bile neophodne tri ili četiri godine, kao i ekvivalentna perspektivna zvanja: E-Commerce Manager & Entrepreneur, Online Sales and E-Business Development Manager, Content & SEO Manager, Social Media, Online PR & Community Manager, PPC & Digital Channels Manager, Digital Media Planner & Account Manager, E-Business & Internet Marketing Manager i Web Project Manager & Data Analyst.

Mjesečna rata za školarinu za InternetAcademy u toku promotivne akcije iznosi 133, odnosno 142 eura. Prema nekim studijama, zaposleni u digitalu taj novac prosječno zarade za jedan dan posla. Dakle, povraćaj investicije u obrazovanje bi se desio u rekordno kratkom roku. Već trinaestog dana u digitalnom biznisu i marketingu polaznici isplate uložena sredstva.

I eto slučaja u kome tipično baksuzan broj donosi sreću!

Na internetu ili na Akademiji – online ili tradicionalna nastava

I dok su se mnoge institucije u školovanju putem interneta oprobale tek tokom trenutne zdravstvene krize i napravile prave, prve, pomalo nesigurne korake na tom polju, InternetAcademy posjeduje višegodišnje iskustvo u korištenju Distance Learning platforme. Ona čini osnovu sistema za učenje na daljinu, građenog na osnovu najboljih praksi iz svijeta, a potpuno je domaći proizvod. Pomoću nje polaznici stiču znanja i vještine online, nimalo ne gubeći na kvalitetu svog obrazovanja u poređenju sa kolegama koje su se odlučile za tradicionalnu nastavu. Tokom njene izrade implementirani su svi elementi neophodni za potpunu simulaciju nastavnog procesa u bilo kojoj sredini koju krajnji korisnik izabere.

Sve one koji se ipak odluče za jednogodišnje usavršavanje uživo očekuju moderno opremljene i prijatne učionice u Sarajevu.

Od 1969. godine do danas jedna od najznačajnijih inovacija u historiji prešla je dug put. Za razliku od ljudi koji sa godinama postaju sporiji, internet se ubrzavao i unapređivao.

Dani kada je dial-up pucao pred sam kraj tročasovnog skidanja omiljene pjesme u mp3 formatu daleko su iza nas. Sva sreća! Lišeni smo stresa pred dolazak mjesečnog računa za telefon i privremenog bijega od kuće kada roditelji vide iznos. Sada imamo priliku da vrijeme provedeno na internetu višestruko unovčimo, umjesto da ga skupo plaćamo.

Na šta biste potrošili 560 eura?

Sticanje perspektivnog zvanja u oblasti digitalnog biznisa i marketinga na InternetAcademy trenutno košta i do 560 eura manje. Međutim, snižena cijena školarine na InternetAcademy je ponuda ograničenog trajanja. Ukoliko se prijavite za neki od jednogodišnjih programa do 31. oktobra, taj novac zadržaćete u kućnom budžetu. Na vama je da odlučite na šta ćete ga potrošiti.

Sladokusci, opskrbite se višegodišnjim zalihama čokolade! Ljubitelji serija i filmova, to su mjeseci i mjeseci pretplate na streaming sajtovima. Ako u vama čuči preduzetnički duh, taj novac vam je, otprilike, dovoljan da pazarite laptop i da unovčite znanja i vještine koje ste stekli na InternetAcademy.

Posljednje rješenje je svakako najisplativije i najracionalnije. Ipak, možda već posjedujete dobar računar ili imate preveliku ljubav prema slatkišima ili pak odmaranju. Nismo tu da odlučujemo umjesto vas, samo želimo da vas posavjetujemo.

Kao stručnjaka za digitalni biznis i marketing očekuje vas velika plata. Dakle, nabavite prostraniji novčanik i prijavite se!

I da… Još jedna stvar. Iako je pred nama zima, ne zaboravite da je budućnost pred vama blistava. Pripremite naočare za sunce! Možda završite na Baliju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave