Interaktivna radionica kroz PCM model: Upravljanje konfliktima

04.11.2021. 09:34 / Izvor: Akta.ba
Upravljanje konfliktima

Upravljanje konfliktima kroz PCM Model je radionica kreirana sa ciljem da učesnicima pomogne u razvoju vještina neophodnih za konstruktivno rješavanje konflikata.

Interaktivna radionica kroz PCM Model

Upravljanje konfliktima

Datum održavanja: 18.11. - Sarajevo
Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP trener, PCM Trener i Kouč

Radionica je ograničena na 16 učesnika, požurite sa prijavom!
Radionicu možete pohađati i online uživo, iz vlastitog doma ili ureda!

Upravljanje konfliktima kroz PCM Model je radionica kreirana sa ciljem da učesnicima pomogne u razvoju vještina neophodnih za konstruktivno rješavanje konflikata. Program je zasnovan na PCM (Process Communication Model®) metodologiji čije poznavanje će učesnicima omogućiti unapređenje komunikacionih vještina sa različitim tipovima ličnosti (naročito sa tzv.. “teškim” klijentima), bolju identifikaciju potencijalnih problema u odnosima i lakše pronalaženje najboljih načina za njihovo rješavanje. Ono što odlikuje ovu radionicu je velika interaktivnost, koja je važna kako bi učesnici mogli kroz lično iskustvo da isprobaju različite alate i rješenja koja dobijaju tokom treninga (odnos teorije i prakse na treningu je 30:70).

O PCM-u (Process Communication Model®):

PCM (Process Communication Model®) daje pouzdan i validiran metod za otkrivanje i razumijevanje dubinske strukture ličnosti, uticaj životnih događaja na razvoj ličnosti i dinamike u komunikaciji. Zasnovan na nagrađivanom naučnom otkriću Dr. Taibi Kahler-a, PCM se koristi i istražuje već pedeset godina, iskusilo ga je preko milion i po ljudi na pet kontinenata i pronašao je primjenu u razvoju liderstva, menadžmentu, prodaji, edukaciji, politici, medicini, roditeljstvu i ličnim odnosima. NASA je PCM (Process Communication Model®) počela da primjenjuje u selekciji i obuci astronauta od 1978. godine. Danas ovaj model koriste direktori i menadžeri kompanija sa liste Fortune 500, političari, kao i poznati psiholozi.

Ovom radionicom polaznici dobijaju:

- Uvid u vrste i faze konflikata;
- Prijedloge rješavanja konfliktnih situacija;
- Uvid u dubinsku strukturu sopstvene ličnosti;
- Alate za prepoznavanje strukture ličnosti svojih sagovornika;
- Iskustvenu strategiju u predupređivanju ili rješavanju konflikta sa drugima, koju mogu koristiti odmah nakon završene radionice.

Radionica je namijenjena:

Radionica je namijenjena svim korisnicima, sudionicima u poslovnom procesu, koji u opisu svog posla imaju kontakt s ljudima, bilo da je u pitanju poslovna komunikacija s klijentima, bilo međuljudski odnosi sa saradnicima u radnom procesu.

Cijena:

Kotizacija za učešće na radionici Upravljanje konfliktima iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 10. novembra iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

DETALJAN SADRŽAJ I PRIJAVA

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave