Interaktivni seminar: SEO – Optimizacija web stranica za pretraživače

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Interaktivni seminar: SEO – Optimizacija web stranica za pretraživače

Odabir najboljih ključnih riječi koristeći Google alate, optimizacija podataka na web-u i smjernice za kreiranje sadržaja.

18.11.2021. 12:06 / Izvor: Akta.ba

Interaktivni seminar

SEO – Optimizacija web stranica za pretraživače

Datum održavanja: 4.12. - Sarajevo
Kroz seminar će vas voditi Maher Abu Ayman Al-Osta, certificirani Google trener i ekspert za digitalni marketing sa višegodišnjim radnim iskustvom.

Seminar je ograničena na 16 učesnika, požurite sa prijavom!
Seminar možete pohađati i online uživo, iz vlastitog doma ili ureda!

Odabir najboljih ključnih riječi koristeći Google alate, optimizacija podataka na web-u i smjernice za kreiranje sadržaja. Cilj je da se Vaša web stranica ili webshop pojave na vrhu prve stranice rezultata. 

Kako bi poslovi bili uspješni na modernom digitalnom tržištu, moraju biti prisutni i kvalitetno komunicirati na čitavom nizu kanala. Vjerojatno najperspektivniji, ali i najkonkurentniji, kanal su pretraživači. Dnevno se obavi nekoliko milijardi pretraga, a pozicioniranje i dostupnost neke web stranice za relevantne pretraživane termine je od velike važnosti za svako poslovanje. 

SEO (Search engine optimization) ili optimizacija zadržaja za pretraživače podrazumijeva niz praksi koje za cilj imaju povećanje vidljivosti neke web stranice ili web shopa u rezultatima pretraga, povećanje prometa preko pretraživača/tražilica, što direktno utiče na kvalitetu samog prometa na web-u.

Na seminaru SEO – Optimizacija prema ključnim riječima, polaznici će naučiti kako stvoriti SEO strategiju i prilagoditi je vlastitoj poslovnoj situaciji te kako je iskoristiti za poboljšanje poslovnih rezultata. Naučit će se snalaziti u moru specijaliziranih SEO alata, istraživati ključne riječi koristeći Google alate i uklopiti ih u širu content ili marketing strategiju, te kako optimizirati tehničke elemente web stranica i web shop-a kako bi one bile dobro optimizirane i za pretraživače, ali i za same posjetitelje.

Ovaj specijalistički seminar je dio naprednog programa usavršavanja u području digitalnog marketinga.

Cilj:

Cilj seminara je polaznike naučiti potrebnim kompetencijama kako bi mogli prepoznati SEO potencijal svojih web stranica te rasporediti svoje resurse (vrijeme, ljude i novac) kako bi napravili strategiju povećanja organske vidljivosti i ostvarili povećanje poslovnih rezultata. S obzirom na to da se SEO svodi na niz špekulacija, eksperimenata i testiranja, cilj edukacije je polaznicima pružiti teorijski i praktični okvir koji će im omogućiti da analizom tržišta i konkurencije naprave neprobojnu SEO strategiju i uspješno je uklope u općenitu marketinšku strategiju. Kroz kombinaciju tehničke optimizacije, optimizacije sadržaja te analize tržišta, polaznicima će biti jasno šta je sve potrebno da bi njihova stranica privlačila relevantne posjetitelje i kako posjetitelje pretvoriti u korisnike, te na tome izgraditi održivi poslovni model za online / digitalno poslovanje.

Teme:

- Kome je SEO potreban i zašto optimiziramo web stranice?;
- Tehnička analiza web stranice – nedostaci i prostor za napredak;
- Analiza i praćenje konkurencije prema ključnim riječima (Keywords);
- Važnost kreiranja kvalitetnog sadržaja u optimizaciji web stranica;
- Tehnički SEO – linkovi, metatagovi, konleracije između stranica;
- Onsite SEO – kreiranje sadržaja i linkova po ključnim riječima (Keywords);
- Offsite SEO – kreiranje sadržaja za blogove, Referral Linkovi i PR objave;
- Lokalni SEO – kreiranja sadržaja po lokalnim i aktualnim temama;
- Social networking – kreiranje sadržaja za Facebook i Instagram (link building);
- Izbor ključnih riječi za Google oglašavanje (Google Search i Google Display Network);
- Kreiranje izvještaja o SEO i SEM aktivnostima i rezultatima.

Cijena:

Kotizacija za učešće na seminaru SEO – Optimizacija web stranica za pretraživače iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 28. novembra iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave