Besplatan webinar: Tehnološki i proizvodni procesi u PANTHEON-u sastavnice

22.02.2022. 12:50 / Izvor: Akta.ba
Webinar

Prijavite se na besplatan webinar "Tehnološki i proizvodni procesi u PANTHEON-u sastavnice".

Tehnološki i proizvodni procesi u PANTHEON-u – sastavnice

BESPLATAN WEBINAR I 24.2.2022. I 11h

Prijava na webinar putem linka.

Danas kompanije mogu ostati konkurentne samo stalnim optimiziranjem odnosno automatizacijom, kompjuterizacijom i uvođenjem savremenih tehnologija u proizvodnju i poslovanje.

PANTHEON Manufacture nudi potpunu kontrolu nad cjelokupnim poslovnim procesima putem digitalne platforme. Na ovaj način dobijate potpunu kontrolu nad cjelokupnom proizvodnjom, lancem snabdijevanja, troškovima usluga i upravljanjem imovinom. Terminiranje u poslovnom programu PANTHEON Manufacture omogućava detaljnu razradu termina i usklađivanje rokova proizvodnje i upravljanja proizvodnim resursima. Terminiranje se vrši iz operativnih planova proizvodnje, uzimajući u obzir podatke iz sastavnica, posebno iz tehnoloških postupaka za izradu radnih operacija.

Pridružite se na webinaru, gdje će vam kroz sastavnice i radne naloge DataLab detaljno predstaviti tehnološke i proizvodne procese u PANTHEON-u. Predstavit će vam: 

  • Šifrante
  • Sastavnice i alternative – sve informacije o materijalima, poluproizvodima i operacijama potrebnim za proizvodnju proizvoda na jednom mjestu. Mogućnost alternativa je postavljanja različitih sastavnica za isti proizvod, što vam pruža mogućnost da prije otvaranja radnog naloga odaberete odgovarajuću sastavnicu. Alternative je moguće kopirati i nakon toga izvršiti izmjene koje su potrebne, tako ne gubite vrijeme na kreiranja sastavnice od nule. Predstavićemo vam korištenje produktnih varijanti u sastavnicama. Opcijom “Promjena ugradbenih dijelova i resursa” na jednostavan način vršimo zamjenu, dodavanje i brisanje resursa u sastavnicama. Putem postkalkulacije možemo simulirati cijene proizvoda.
  • Plan – Planiranje radnih naloga prije raspisivanja. Povlačenje narudžbi u plan. Izmjena sastavnice u samom planu.
  • Radne naloge – mjesto gdje imate apsolutnu kontrolu i pregled svih informacija o utrošenoim resursima i dobijenim proizvodima. Putem filter forme možete pronaći željeni radni nalog. Korištenjem strukture radnog naloga pregledajte hirarhiju radnih naloga. Putem analitike radnih naloga imate grafičku interpretaciju i time lakši i brži pregled utrošenih resursa. Prijemno skladište možete odabrati prilikom prijema gotovog proizvoda.
  • Povezivanje sa mašinama (u najavi) –  automatska linija se pokreće direktno iz PANTHEON proizvodnje, iz koje je moguće kontrolisati rad proizvodne linije u realnom vremenu. Podaci o materijalima i operacijama se šalju direktno iz PANTHEON-a u kontroler, koji zatim usmjerava rad strojeva i nazad u PANTHEON prenosi razne podatke kao npr. potrošnja materijala i vrijeme za operacije, zastoje, greške itd.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave