Učestvujte u besplatnom seminaru "PCM procjena" i otkrijte svoj profil ličnosti

10.05.2022. 07:43 / Izvor: Akta.ba
SEMINAR

PCM procjena – otkrijte svoj profil ličnosti pomoći će vam da prepoznate strukturu sopstvene ličnosti i saznate na koji način vam to može pomoći u profesionalnom ali i privatnom životu.

Svaka osoba predstavlja kombinaciju šest tipova ličnosti, a to su: Thinker, Persister, Harmonizer, Promoter, Rebel i Imaginer. Besplatni seminar "PCM procjena – otkrijte svoj profil ličnosti" pomoći će vam da prepoznate strukturu sopstvene ličnosti i saznate na koji način vam to može pomoći u profesionalnom ali i privatnom životu.

BusinessAcademy vam nudi besplatno učešće u seminaru „PCM procjena – otkrijte svoj profil ličnosti”.

Kroz usvajanje PCM metodologije sprovešće vas predavač Halim Curi.

Halim se bavi izuzetno značajnim procesima otkrivanja i razumijevanja različitih profila ličnosti, što je posebno važno za komunikaciju, razumijevanje svojih i tuđih reakcija, kao i za sopstveni napredak. PCM procjena (Proces Communications Model) predstavlja suštinu uspješnog balansiranja između potreba i mogućnosti, i ističe značaj ljudskog faktora u poslu.

Halimovo znanje, utemeljeno na bogatom iskustvu, ima posebno važnu primjenu u unapređivanju komunikacionih i liderskih sposobnosti. On nudi usluge koučinga i praktične savjete koji mnogima pomažu u postizanju uspjeha na poslovnom ali i privatnom planu.

Samospoznajom do uspjeha u poslovnom okruženju

Seminar vam obezbjeđuje samospoznaju ali i bolje razumijevanje ljudi iz okoline. Sigurno ste mnogo puta bili u situaciji da vas nečije ponašanje iritira ili da vam neka osoba jednostavno nije simpatična. Na ovom seminaru naučićete na koji način možete preduprijediti ono što vam izaziva stres, kako da izađete na kraj sa kolegama sa kojima niste uspjeli da pronađete zajednički jezik, ali i zašto vam to ne polazi za rukom.

Ukoliko ste dio HR-a ili menadžer, bolje ćete razumjeti druge i stepen uvažavanja zaposlenih će se sigurno povećati. PCM omogućava menadžerima da bolje razumiju i motivišu zaposlene, ali ih ujedno uči kako da uspješno rukovode svojim timom.

Dobijene informacije iz procjene PCM metodologija pretvara u moćan alat za lični i profesionalni razvoj. Individualni izvještaj identifikuje ne samo moguće neuspješne obrasce ponašanja već i razloge zbog kojih se oni dešavaju i daje prijedloge kako da neuspješne obrasce pretvorite u uspješne. Saznanje o tome i konkretni prijedlozi za poboljšanje pomažu nam u svim sferama života, prije svega u poslovnoj, ali i u privatnoj.

Unaprijedite svoje poslovne vještine i osnažite odnose u kolektivu

U poslovnom svijetu PCM predstavlja ogroman potencijal u razvoju svake kompanije, nezavisno od djelatnosti. U BiH se PCM metodologija tek razvija, dok je u svijetu zastupljena u čak 54 zemlje. Kompanije kao što su NASA, Apple, Microsoft, Coca-Cola, BMW, L"Oréal i mnoge druge koriste PCM kao alat za komunikaciju unutar kompanije, ali i za odnose sa klijentima.

Upravo informacije dobijene nakon ovog tipa stručne procjene pretvaraju se u moćan alat za dostizanje ličnih ciljeva, bilo na profesionalnom bilo na privatnom planu.

Prijavite se za besplatni seminar „PCM procjena – otkrijte svoj profil ličnosti”, koji se održava u subotu, 14. maja, u prostorijama BusinessAcademy, i obezbijedite sebi mjesto na vrijeme.

Budite dio najsavremenije poslovne škole u regionu

BusinessAcademy je jedna od najprestižnijih poslovnih škola u regionu, koja radi po zvaničnom ovlaštenju Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite. Polaznicima omogućava sticanje znanja i vještina koje ih pripremaju za najplaćenije pozicije u svijetu biznisa, kroz jednogodišnje programe. Časovi se održavaju u moderno opremljenim učionicama u centru Sarajeva, a možete ih pratiti i online – preko najsavremenije Distance Learning platforme. Fokus predavanja je na savladavanju praktičnih poslovnih vještina, što vam može pomoći u daljem napretku u karijeri.

Na BusinessAcademy možete birati između 13 edukativnih programa, od kojih je svaki pažljivo osmišljen kako bi vas pripremio za poslovne izazove savremenog doba i omogućio da brzo pronađete isplativ posao i ostvarite zapažen uspjeh.

Iskoristite posebne povoljnosti upisa po sniženim cijenama školovanja do kraja aprila i postanite dio nove generacije zadovoljnih polaznika.

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave