PCM

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Razvoj liderstva kroz PCM Model

"Razvoj liderstva kroz PCM Model" je program kreiran sa ciljem da učesnicima pomogne u razvoju vještina neophodnih za efikasno upravljanje radnim zadacima i ljudima.

17.05.2022. 10:04 / Izvor: Akta.ba

Interaktivni seminar

Razvoj liderstva kroz PCM Model

Datum i mjesto održavanja: 8. juni, Sarajevo
Predavač Marija Sinanović, dugogodišnji iskusni HR Consultant, certificirani NLP i PCM Trener.
Seminar možete pohađati i online uživo, iz vlastitog doma ili ureda!

"Razvoj liderstva kroz PCM Model"je program kreiran sa ciljem da učesnicima pomogne u razvoju vještina neophodnih za efikasno upravljanje radnim zadacima i ljudima, za konstruktivno rješavanje konflikata i upravljanje svojim emocionalnim stanjima. Program je zasnovan na PCM (Process Communication Model®) metodologiji čije poznavanje će učesnicima omogućiti unapređenje komunikacionih vještina sa različitim tipovima ličnosti (naročito sa tkz. “teškim” klijentima), bolju identifikaciju potencijalnih problema u odnosima i lakše pronalaženje najboljih načina za njihovo rješavanje.

Ono što odlikuje ovaj program je velika interaktivnost, koja je važna kako bi učesnici mogli kroz lično iskustvo da isprobaju različite alate i rješenja koja dobijaju tokom treninga (odnos teorije i prakse na treningu je 30:70).

Edukacija je zasnovana na interakciji predavača i polaznika na način da u svakom trenutku je poželjno da polaznici imaju aktivnu ulogu i postavljaju pitanja te pokreću raspravu o pitanjima vezanim za ovu temu.

O PCM (Process Communication Model®) 

PCM (Process Communication Model®) daje pouzdan i validiran metod za otkrivanje i razumijevanje dubinske strukture ličnosti, uticaj životnih događaja na razvoj ličnosti i dinamike u komunikaciji. Zasnovan na nagrađivanom naučnom otkriću Dr Taibi Kahler-a, PCM se koristi i istražuje već pedeset godina, iskusilo ga je preko milion i po ljudi na pet kontinenata i pronašao je primjenu u razvoju liderstva, menadžmentu, prodaji, edukaciji, politici, medicini, roditeljstvu i ličnim odnosima. NASA je PCM (Process Communication Model®) počela da primjenjuje u selekciji i obuci astronauta od 1978. godine. Danas ovaj model koriste direktori i menadžeri kompanija sa liste Fortune 500, političari, kao i poznati psiholozi.

Izrada ličnog PCM izvještaja:

Svim polaznicima seminara će biti izrađen lični PCM izvještaj (tkz. Kahlerov test koji pruža uvid u jedinstvenu strukturu ličnosti polaznika i predočava im brojne parametre vlastitog ponašanja, obrazaca stresa i motivacije u personalizovanom izvještaju na 40 strana).

Izvještaj pokriva sljedeće teme:

Jedinstvenu strukturu ličnosti uposlenika;

Snage ličnosti uposlenika;

Percepcija svijeta i sposobnost gledanja iz “drugog ugla”;

Preferencije u interakciji sa drugima;

Psihološke potrebe - motivaciju za lični i profesionalni uspjeh;

Jedinstveni obrasci stresa koji mogu da sabotiraju lični i profesionalni uspjeh;

Jedinstveni akcioni plan.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Razvoj liderstva kroz PCM Model i izrada ličnog PCM izvještaja iznosi 495,00 KM (+17% PDV).
Kotizacije za 3 i više učesnika iz iste kompanije iznosi 440,00 KM (+17% PDV).
Kotizacije za 5 i više učesnika iz iste kompanije iznosi 410,00 KM (+17% PDV).

Detaljan sadržaj i prijava

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Razvoj liderstva

#PCM Model

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave