BESPLATAN KURS GRAFIČKOG DIZAJNA: Ispoljite svoju kreativnost

08.06.2022. 16:00 / Izvor: Akta.ba
Dizajn

Grafički dizajn – savremeno i unikatno zanimanje, izuzetno traženo i profitabilno zbog primjenjivosti u svakoj industrijskoj grani, koje možemo opisati kao raskrsnicu koja spaja umjetnost i IT.

Grafički dizajn – savremeno i unikatno zanimanje, izuzetno traženo i profitabilno zbog primjenjivosti u svakoj industrijskoj grani, koje možemo opisati kao raskrsnicu koja spaja umjetnost i IT.

ITAcademy vam ovog puta poklanja priliku da se upoznate s jednim od najtraženijih i visoko plaćenih IT zanimanja na potpuno besplatnom kursu „Uvod u grafički dizajn”, koji počinje 22. juna! Iskoristite ovu jedinstvenu šansu da na pravi način usmjerite svoju kreativnost kroz praktični rad u najpopularnijim dizajnerskim programima, te usvojite nova znanja i sposobnosti koja vam mogu promijeniti tok karijere.

Kurs će se održavati dva puta sedmično sa ukupnim trajanjem od 24 časa u najsavremenije opremljenim multimedijalnim salama ITAcademy u centru Sarajeva, na adresi Zmaj od Bosne 16, Kubus D.

Ovo ljeto započnite prilikom za novu uzbudljivu karijeru ili napredak u postojećoj na jednom od najpopularnijih kurseva i uz iskusnog mentora. Broj mjesta je ograničen, zato požurite sa prijavom i na vrijeme osigurajte svoje mjesto!

Dizajnirajte karijeru o kakvoj oduvijek maštate

Da li ste znali da čak 45% populacije spada u vizualni tip ljudi, koji pamte i razmišljaju na vizualan, odnosno slikovit način? Da li ste sami primjetili da dobro pamtite neobične bilborde, reklame, logotipe, slike i drugačije reagujete na njih?

Upravo u tome se krije moć grafičkog dizajna, koji se izražava različitim vizualnim rješenjima, kao što su logotipi, bilbordi, plakati, brošure, ambalaže, web stranice, animacije, video-sadržaji, prelom knjige i drugi grafički produkti koji se upotrebljavaju na različitim medijima. Grafički dizajneri koji pomoću svoje kreativnosti, sposobnosti i znanja kroz raznovrsne dizajnerske programe kreiraju potrebna vizualna rješenja i direktno učestvuju u dizajniranju, izgradnji i održavanju imidža kompanija potrebni su u svim oblastima.

Ako i vi želite pretvoriti svoju maštu u visoko plaćeno djelo, počnite sa građenjem svoje uspješne karijere u jednoj od najtraženijih oblasti – grafičkom dizajnu. U svijet vizualnosti će vas uputiti i kroz njega sprovesti iskusni grafički i UX/UI dizajner Bakir Ganić, koji ima preko 20 godina iskustva.

Kurs je u potpunosti prilagođen početnicima i onima koji su već napravili prve korake u svijetu grafičkog dizajna, gdje se pruža izvanredna mogućnost da se usvoje potrebna znanja, vještine i upoznaju moći najzastupljenijih Adobe programa koje svaki dizajner koristi u radu. Na ovom kursu radit ćete u Photoshopu, Illustratoru i InDesignu. Imat ćete priliku da radite na čak tri projekta, koja ćete moći odmah upotrijebiti za kreiranje ili dopunjavanje svog dizajnerskog portfolija, uvrstiti u svoju biografiju i objaviti na različitim digitalnim platformama.

Grafički dizajn

ITAcademy – Adobe Authorized Training Center

ITAcademy kao zvaničan Adobe trening centar ima zajednički cilj za sve polaznike koji se odluče za kurs „Uvod u grafički dizajn” – da im omogući savladavanje osnovnih funkcija Adobe programa, koje su danas neophodan alat u dizajnerskom poslu. Ovaj kurs će vam pružiti čvrstu podlogu, a svoje usavršavanje možete nastaviti na veoma popularnom jednogodišnjem programu školovanja na ITAcademy – Print & Graphic Design.

Školovanje na ITAcademy će vas u potpunosti pripremiti za visoko plaćene poslove ili freelance karijeru, što će potvrditi brojni svjetski priznati certifikati koje nakon školovanja možete steći potpuno besplatno. Usvojit ćete sva potrebna znanja i vještine koje odlikuju uspješnog grafičkog dizajnera.

I ne samo to, ako se odlučite za školovanje na ovom smjeru, imat ćete priliku da u okviru ITAcademy Dizajn studija radite na svojim prvim velikim projektima i za kratko vrijeme steknete veliko iskustvo, dobijete preporuke od renomiranih kompanija i povežete se sa klijentima iz zemlje i regiona. Brojni polaznici su iskoristili ove resurse, te već u toku školovanja započeli svoju dizajnersku karijeru – pročitajte njihove utiske.

Broj mjesta na besplatnom kursu je ograničen! Prijavite se što prije!

Za upis na besplatni kurs „Uvod u grafički dizajn” ostalo je još samo nekoliko dana!

Podsjećamo vas da je broj mjesta ograničen, zato požurite i jednim klikom se prijavite kako biste osigurali sebi mjesto i već 22. juna uplovili u kreativni svijet grafičkog dizajna!

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave