Besplatni seminar: Saznajte kako da iskoristite emocionalnu inteligenciju za poslovni uspjeh

26.07.2022. 13:54 / Izvor: Akta.ba
Seminar

Prijavite se za besplatni seminar i saznajte kako da iskoristite emocionalnu inteligenciju za ostvarivanje poslovnog uspjeha.

Da li znate da visok koeficijent inteligencije (IQ) ne označava nužno i uspjeh i zadovoljstvo na poslovnom i privatnom planu?

Dokazano je da ostvarivanje uspjeha mnogo više zavisi od emocionalne inteligencije (EQ) nego od stepena intelektualne, odnosno opšte inteligencije (IQ). Emocionalna inteligencija predstavlja sposobnosti zapažanja, razlikovanja, razumijevanja, izražavanja emocija i upravljanja njima. Koliko je značajna emocionalna inteligencija, pokazuje činjenica da se sve ljudske aktivnosti i socijalne interakcije baziraju upravo na emocijama.

U današnjem poslovnom svijetu, ispunjenom stalnim promjenama i novim izazovima, te žudnjom za moći i uspjehom, traže se i ističu isključivo osobe koje posjeduju i upotrebljavaju jedinstvenu formulu:

emocionalna inteligencija (EQ) + intelektualna inteligencija (IQ) = poslovni uspjeh!

Urođenu emocionalnu inteligenciju potrebno je stalno usavršavati kroz brojne dostupne treninge, radionice, literaturu i edukaciju, kako bi se postiglo zadovoljstvo u privatnom životu i ostvarile željena poslovna pozicija i profesionalna karijera.

Upravo takvu posebnu priliku nudi potpuno besplatni seminar koji organizuje BusinessAcademy pod nazivom „Emocionalna inteligencija na radnom mjestu”, koji će se održati u subotu, 6. augusta, u moderno opremljenim prostorijama BusinessAcademy u Sarajevu, a za sve koji nisu u mogućnosti prisustvovati seminaru  organizovan je live stream.

Ne potcjenjujte važnost emocionalne inteligencije i na jedinstven način savladajte prepoznavanje emocija i upravljanje njima uz Marinu Bakić, certifikovanog NLP trenera, i primjenu  najpoznatije NLP tehnike, što će vam omogućiti da dostignete najveći nivo emocionalno inteligentnog ponašanja i upravljanja, kao preduslova za siguran poslovni uspjeh!

Broj mjesta je ograničen, zato rezervišite svoje mjesto na vrijeme i osigurajte učešće na seminaru popunjavanjem jednostavne prijave!

Zašto je emocionalna inteligencija preduslov poslovnog uspjeha?

Učenje i primjenjivanje ličnih i društvenih kompetencija na pravi način ključni su za poboljšanje života pojedinca. Samorazumijevanje vlastitih emocija i reakcija, te emocija osoba kojima smo okruženi, i upravljanje njima dovode do uspostavljanja kvalitetnih odnosa, boljih poslovnih uspjeha i potrebne emocionalne zrelosti!

Emocionalna inteligencija znatno utiče na stepen uspješnosti u poslu i odnosu prema drugima. Emocionalno neinteligentno ponašanje gotovo uvijek proizlazi iz netačnih interpretacija realnosti koje rezultiraju neprilagođenim i pogrešnim reakcijama. Osobe sa visokim koeficijentom inteligencije, potrebnim obrazovanjem i iskustvom vrlo lako mogu zakazati na poslu, upravo zbog emocionalne inteligencije koja ne odgovara tom vidu posla. Visoke pozicije menadžera, direktora i poslovnih lidera mogu ostvariti isključivo emocionalno zrele osobe, odnosno one koje znaju prepoznati emocije i ovladati njima, čak i u stresnim situacijama, kada je najbitnije znati na pravi način podnijeti neuspjehe, razočarenja, stres i druga poslovna iskušenja.

Marina Bakić, certifikovani trener komunikacijskih vještina sa čak 20 godina radnog iskustva, na besplatnom seminaru BusinessAcademy otkrit će vam najpotrebnije sposobnosti savremenih poslovnih lidera, sa akcentom na komunikacijskim i međuljudskim vještinama, kao i alat pod nazivom "Neurolingvističko programiranje”, koji koriste najuspješniji biznismeni i koji omogućava da prepoznate i promijenite svoje emotivno stanje u sekundi!

Preuzmite kontrolu, efikasno prepoznajte svoje emocije i upravljajte njima, kao i emocijama drugih ljudi, ostvarite uspješnu komunikaciju i razumijevanje, postavite vlastite granice i ovladajte kompetencijama savremenog biznismena uz posebnu poslovnu formulu na seminaru "Emocionalna inteligencija na radnom mjestu"!

Seminar

Steknite sposobnosti svjetskih poslovnih lidera

U današnjem savremenom poslovnom svijetu nije nimalo naivan zadatak ostvariti uspjeh u bilo kom poslovnom sektoru i na bilo kojoj poziciji, uslijed konstantnih promjena, velike konkurencije i različitih sposobnosti koje savremeni poslovni čovjek treba da posjeduje. Među njima su, naravno, obrazovne kompetencije, iskustvo, te brojne sposobnosti i kvalifikacije, ali presudni momenat čine upravo vještina ponašanja i emocionalna zrelost.

Presudni korak za ostvarivanje uspješne poslovne karijere može biti upravo ovaj besplatni seminar, koji će vam promijeniti percepciju i ukazati na važnost emocionalne inteligencije, omogućiti sticanje osnovnih vještina i tehnika za vladanje emocijama, sposobnost da se nosite sa bilo kojom situacijom, kao i stručno savjetovanje za razvoj i napredak u karijeri.

Pitate se kako prisustvo seminaru može biti presudni korak za vaš profesionalni razvoj?

Pored navedenih znanja i vještina, koje ćete garantovano steći u fantastičnoj atmosferi na seminaru BusinessAcademy, nudi vam se mogućnost za nastavak usavršavanja u najtraženijim oblastima poslovanja. Za samo deset mjeseci školovanja na BusinessAcademy po najmodernijim edukacijskim standardima steći ćete profesionalno zvanje u jednoj od 13 najtraženijih i najplaćenijih oblasti biznisa. Edukacija je potpuno prilagođena svakom polazniku i ovlaštena je od ispitnog odjeljenja Cambridge univerziteta, a način pohađanja specijalizovanih programa, fokusiranih na praktični rad, sami birate: putem tradicionalne nastave ili online. Vaše stečeno znanje i vještine potvrdit će svjetski priznati certifikati, a uz Centar za razvoj karijere i niz drugih specijalnih pogodnosti, imat ćete priliku napredovati na liderske pozicije i doći do posla kog priželjkujete.

Ne oklijevajte i prijavite se na seminar koji će vam zasigurno doprinijeti u izgradnji stabilne budućnosti i visoko plaćene karijere!

Požurite jer je broj mjesta ograničen!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave