Uvod u primjenu Microsoft Power Platforme u automatizaciji poslovanja

16.02.2023. 12:57 / Izvor: Akta.ba
SYS Company

Power platforma je koncipirana tako da je mogu koristiti i korisnici koji po vokaciji nisu informatičari.

Power Platforma je prekretnica u svijetu poslovne automatizacije i digitalne transformacije i dizajnirana je da pomogne organizacijama poput vaše da iskoriste puni potencijal svojih podataka i procesa. Pomoću Power Platforme možete stvoriti prilagođene poslovne aplikacije, automatizirati rutinske zadatke i iskoristiti umjetnu inteligenciju za stiecanje novih spoznaja i donošenje informiranih odluka. 

Power platforma je koncipirana tako da je mogu koristiti i  korisnici koji po vokaciji nisu informatičari.

Na ovoj radionici imat ćete priliku naučiti o Power Platformi i mogućnostima koje nudi i dobiti praktično iskustvo u izgaradnji vlastitih aplikacija koristeći PowerApps i PowerAutomate.

Tokom radionice ćemo obraditi aplikaciju AI Builder i kako ga možete koristiti za izgradnju prilagođenih AI modela koji vam mogu pomoći u automatizaciji zadataka, poboljšanju donošenja odluka i usavršavanju vaših poslovnih procesa. Naročito ćemo se posvetiti aspektima primjene i upotrebe licenci koje imate pravo da koristite kroz vaše Office 365 i Microsoft Dynamics licence

Kroz interaktivnu radionicu će vas voditi Semir Ibrahimović, Senior IT konsultant.

Cilj radionice:

Cilj ove obuke je da vam pruži  razumijevanje Power Platforme i njenih mogućnosti te da vam ponudipraktično iskustvo u izradi prilagođenih aplikacija koristeći PowerApps, PowerAutomate i AI Builder. Na kraju obuke, bit ćete u stanju kreirati prilagođene poslovne aplikacije, automatizirati ponavljajuće zadatke i iskoristiti umjetnu inteligenciju kako bi optimizirali svoje poslovne procese i stekli nova saznanja.

Radionica je namijenjena:

Ova obuka namijenjena je poslovnim i IT stručnjacima koji su zainteresirani za učenje o Power Platformi i njenim mogućnostima, kao i onima koji su odgovorni za implementaciju projekata digitalne transformacije i automatizacije u svojim organizacijama. Bilo da ste poslovni analitičar, projektni menadžer, razvojni inžinjer ili IT stručnjak. Ova obuka je dizajnirana da zadovolji vaše potrebe i upozna vas sa moćnim alatom koji može značajno ubrzati digitalnu transformaciju u vašoj organizaciji.
Vjerujemo da je Power Platform ključno sredstvo za organizacije koje žele ostati u koraku sa digitalnim vremenom i uvjereni smo da će vam ova obuka pružiti vještine i znanja koje vam trebaju za uspjeh. Ova radionica će vam pomoći da otkrijete puni potencijal primjene Power Platforme u vašoj organizaciji.

Preduslov:

Svaki polaznik treba ponijeti svoj laptop, a SYS Company će obezbjediti Microsoft Power Platform testno okruženje koje će se koristiti tokom radionice

Teme i raspored edukacije

  • 10.00 – 11.15 Uvod u Power Platformu: Što je Power Platform, koje su njene komponente i kako funkcionira;
  • 11.30 – 12.30 Radionica – PowerApps Canvas aplikacija: PowerApps Canvas aplikacije, kako izgraditi prilagođene poslovne aplikacije i kako se povezati s izvorima podataka;
  • 13.30. – 14.30 Radionica – PowerAutomate: Pregled PowerAutomatea, kako automatizirati rutinske zadatke i radne tokove i kako integrirati s drugim aplikacijama;
  • 14.45 – 15.45Radionica – AI Builder: Pregled mogućnosti AI Buildera, kako izgraditi prilagođene AI modele i kako koristiti AI za automatizaciju zadataka i donošenje informiranih odluka;
  • 15.45 – 16.00 Vaša pitanja i naši odgovori na pitanja.

Predavač

Semir Ibrahimović, Senior IT konsultant

Semir Ibrahimović je završio Elektrotehnički fakultetu u Sarajevu, magistrirao i doktorirao iz oblasti menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Ima više od 20 godina iskustva u raznim oblastima upravljanja i razvoja informacionih sistema. Trenutno radi kao direktor razvoja i operacija u firmi OptomFT u Sarajevu. Najveći dio karijere je proveo kao direktor IT-a u finansijskom sektoru gdje je radio na projektima implementacije core banking sistema, elektronskog bankarstva, mobilnog bankarstva i projekat uspostave plana za osiguranje kontinuiteta poslovanja, te projekte izgradnje sistema internog rejting sistema. U ranoj fazi karijere je obavljao poslove iz oblasti sistemskog inženjera i nosilac je jednog prvih deset Microsoftovih certifikata u BiH u ovoj oblasti (MCSE). U slijedećoj fazi karijere je obavljao poslove analize i implementacije ERP sistema, sistema u javnoj upravi i naročito informacionih sistema u bankarstvu.

Od 2006. do 2016. je član katedre za Menadžment i informacione sisteme Ekonomskog fakulteta u Sarajevo i kao spoljnji saradnik izabran je u zvanje višeg asistenta. Do danas je učestvovao u nastavi u predmetima Poslovna informatika, Web arhitekture, Upravljanje bazama podataka, Osnove programiranja, Strukture i baze podataka. Zadnje tri godine drži nastavu na postiplomskom studiju Menadžment informacioni sistemi gdje u sklopu predmeta Poslovni informacioni sistemi, obrađuje Microsoft Dynamics Business Central and Microsoft Power Platformu
Uspješno je završio niz međunarodnih stručnih seminara iz područja kompjuterskih tehnologija i informacionih sistema, projektnog menadžmenta, te uspješno savladao program Managerial-Entrepreneurial Skills Development for Researchers (MBSDr) u okviru Paccino projekta.

Aktivan je član stručnih asocijacija iz polja informacionih sistema, IEEE Computer society, ACM ( Association of Computer Machinery), te udruženja IT menadžera BiH, CIO klub. Kao član žirija je učestvovao u izboru najboljeg IT menadžera u BiH za 2014. godinu. Bio je član vijeća doktorskog studija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao predstavnik poslovne zajednice i studenata.

Cijena

Kotizacija za učešće na radionici Uvod u primjenu Microsoft Power Platforme u automatizaciji poslovanja iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 2. marta iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

  • Učešće na seminaru
  • Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi
  • Materijal za pisanje
  • Potvrdu o učešću na edukaciji
  • Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

Prijava na radionicu

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave