Predavač Ivana Pejić

Seminar: Djelovanje u konfliktu i rješavanje konflikata

11.07.2023. 11:45 / Izvor: Akta.ba
seminar

Bit ćete aktivni sudionici jer vjerujemo da se najbolje uči kroz interakciju.

Zašto u pojedinim susretima s drugima ostajemo bogatiji za uvrede i siromašniji za odnose? Zašto osjetljivi razgovori završe onako kako nismo željeli? Zašto se mimoilazimo u razgovoru čak i sa onima koje najviše volimo: s djecom, roditeljima, partnerima? Potencijal za probleme se posebno povećava u odnosima nadređeni – podređeni, s kolegama na poslu koje nismo birali, ali smo u funkcioniranju usmjereni na njih.

U savremenom svijetu punom izazova, nije neobično da se suočavamo s konfliktima i poteškoćama u komunikaciji s drugima. No, je li moguće transformirati te odnose i otvoriti prostor za rješavanje problema na način da nećemo biti podjednako nezadovoljni, već podjednako zadovoljni jer ćemo pristupiti rješenjima iz druge perspektive?

U našem seminaru “Djelovanje u konfliktu i rješavanje konflikata” naučit ćete vještine i alate koji su vam potrebni da biste se povezali sa drugima i ostvarili ugodnije odnose te postigli bolje rezultate.

Zašto biste trebali sudjelovati? Zato što brinete o sebi, zato što ne želite nositi teret zujanja u glavi, lupanja srca, nervoze i straha, i misli koje bi vas budile noću. To nitko ne zaslužuje!

Kroz naš interaktivni seminar, vodit će vas Ivana Pejić, certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti. Ivana će vam pomoći da steknete uvid u uzroke konflikata, razumijete vlastite obrasce ponašanja te razvijete sposobnost učinkovitog rješavanja problema i izgradnje harmoničnih odnosa.

Nakon završetka edukacije, bit ćete sposobni:

 • Ostvariti uspješniju komunikaciju i ugodnije odnose.
 • Upravljati vlastitim izazovnim odnosima u privatnom i profesionalnom životu.
 • Kreirati klimu većeg povjerenja i lojalnosti u radnom okruženju.
 • Pružiti efikasnu podršku drugima u konfliktnim situacijama.

Metode i pristup učenju:

Naša metoda učenja temelji se na iskustvenom pristupu, što znači da učite kroz aktivno sudjelovanje u radionicama i refleksiju na sadržaje i iskustva. Bit ćete aktivni sudionici jer vjerujemo da se najbolje uči kroz interakciju. Koristit ćemo analizu slučajeva, simulacije, metode praktičnog rada i igru uloga kako bismo vam omogućili najsvrsishodnije iskustvo učenja.

Seminar je namijenjen:

Ovaj seminar namijenjen je svima koji žele unaprijediti odnose i komunikaciju s drugima, kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Neovisno o tome jeste li nadređeni ili podređeni, surađujete li s kolegama na poslu koje niste birali ili želite poboljšati odnos s voljenim osobama poput djece, roditelja ili partnera, ovaj seminar će vam pružiti vrijedna znanja i vještine koje će vam pomoći u svakodnevnim izazovima.

Teme i raspored edukacije

 • 10.00 – 11.15
  Mišljenje koje generira konflikt;
 • 11.30 – 12.30

  Razlikovanje poticaja od uzroka konflikta;

 • 13.30. – 14.30
  “Dobri sebi i dobri drugima” (Preuzimanje odgovornosti za brigu o sebi utemeljeno u odabiru strategija u skladu s potrebama);
 • 14.45 – 15.45
  Empatija kao osnova za djelovanje;
 • 15.45 – 16.00
  Vještina vođenja razgovora kao sredstvo u preveniranju konflikta.

Predavač

Ivana Pejić

Ivana je diplomirala je na Filozofskom fakultetu, ima 23 godine iskustva rada u formalnom obrazovanju i 7 godina u neformalnom obrazovanju za odrasle. Certificirana CNVC trenerica za komunikacijske vještine i certificirana Hogan konsultantkinja za procjene ličnosti.
Ivana ima bogato iskustvo u podržavanju grupa i timova u ovladavanju komunikacijskim vještinama s ciljem ostvarivanja vlastite dobrobiti i ugodnijih međuljudskih odnosa. Vodi Cenar za edukaciju i savjetovanje “Philia” u Tuzli, u okviru kojeg vodi savjetovanja i edukacije o komunikaciji i upravljanju odnosima.
Član je zajednice trenera u Internacionalnom centru za nenasilnu komunikaciju i suosnivač Mreže za nenasilnu komunikaciju BiH.
Komunikacijske vještine i sama svakodnevno usavršava u izazovima s kojima se susreće, što je stalna motivacija za permanentno učenje i razvoj.

Cijena

Kotizacija za učešće na seminaru Djelovanje u konfliktu i rješavanje konflikata iznosi 395,00 KM (+17% PDV). Cijena kotizacije za rane prijave do 28. jula iznosi 355,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 3 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 310,00 KM (+17% PDV).

U slučaju prijave 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije, cijena po učesniku je 280,00 KM (+17% PDV).

Cijena uključuje:

 • Učešće na seminaru
 • Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi
 • Materijal za pisanje
 • Potvrdu o učešću na seminaru
 • Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

Prijava na seminar

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave