TÜV Nord Adriatic i QualityCert

Seminar: Skladištenje i očuvanje medicinskih sredstava

05.09.2023. 09:46 / Izvor: Akta.ba
seminar

TÜV NORD ADRIATIC d.o.o. TÜV NORD Group u saradnji sa QualityCert d.o.o. Tuzla organizujemo seminar: Skladištenje i očuvanje medicinskih sredstava

TÜV NORD ADRIATIC d.o.o. TÜV NORD Group u saradnji sa QualityCert d.o.o. Tuzla organizujemo seminar:  Skladištenje i očuvanje medicinskih sredstava 

Očuvanje medicinskih sredstava je aktivnost koja se provodi u svim fazama veleprometa, a to uključuje pravilnu identifikaciju, rukovanje, pakovanje, kontrolu kontaminacije, skladištenje i drugu zaštitu proizvoda. 

Pravilno očuvanje podrazumijeva da se u procesu veleprometa ne dođe do narušavanja integriteta i performansi proizvoda, odnosno da se obezbjedi kontinuirana usklađenost proizvoda sa zahtjevima proizvođača, GDP, ISO 9001/ ISO 13485 i druge primjenjive BH regulative. 

Narušavanje karakteristika proizvoda (npr. oštećenjem pakovanja) rezultira reklamacijom kupca, u situacijama kada je jasno vidljivo da proizvod nije čuvan u propisanim uslovima. U drugim situacijama (npr. klimatski uslovi čuvanja), narušene karakteristike proizvoda ne moraju biti vidljive korisniku proizvoda, što može rezultirati umanjenim performansama proizvoda ili čak neželjenim dejstvima. 

Da bi uspješno odgovorili na pomenute zahtjeve za očuvanje proizvoda, veleprometnici medicinskih sredstava moraju osigurati adekvatnu infrastrukturu i obuku te uspostaviti efektivne sisteme koji će obezbjediti očuvanje gotovih proizvoda i staviti pod kontrolu neusklađena medicinska sredstva 

Cilj seminara 

Temeljito predstaviti zahtjeve BH regulative, a posebno dobre distributivne prakse u oblasti očuvanja i skladištenja medicinskih sredstava a potom razmjenom iskustava i praktičnim primjerima upoznati učesnike o načinu primjene zahtjeva u sisteme upravljanja kvalitetom. 

PREDAVAČ 

Samir Zehić 

Management systems consultant 

QualityCert d.o.o. Tuzla 

____ 

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA 

28.09.2023. 09:00 – 16:15 Sarajevo 

____ 

CIJENA 

145,00 EUR 

 

KO MOŽE SUDJELOVATI

Seminar je namijenjen veleprometnicima medicinskih sredstava u BiH, a posebno imenovanim odgovornim osobama za promet medicinskih sredstava na veliko i odgovornim funkcijama u skladištu. 

Prethodna znanja o navedenoj temi nisu preduslov za sudjelovanje. 

____ 

UVJERENJE 

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju. 

Organizator i Predavači ne zastupaju, niti su u bilo kojem odnosu sa institucijama koje propisuju regulativu za veleprometnike medicinskih  sredstava u BiH i/ili vrše inspekcijski nadzor. 

 

   

PREUZMI DOKUMENT:
Prijavnica – Skladištenje i očuvanje medicinskih s redstava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave